Главна / Друштво / Анђела Димитријевић из Грачанице освојила прву награду за рецитовање на руском језику

Анђела Димитријевић из Грачанице освојила прву награду за рецитовање на руском језику

Анђела Димитријевић, ученица другог разреда приштинске Гимназије у Лапљем Селу, на недавно одржаном такмичењу у рецитовању на руском језику, освојила је прво место.

Гостујући у Јутарњем програму РТВ Грачаница Анђела је истакла да руски језик учи с великом љубавњу.

“Данас сви већу пажњу посвећују енглеском језику и можда је то оно што ме је привукло да заволим руски језик, јер волим да будем другачија, а и занимљива ми је руска култура. Такмичење “Русијада” које је организовала катедра за руски језик Филозофског факултета у Косовској Митровици и канцеларија амбасаде Руске федерације у Приштини на коме сам освојила прво место је прекретница у мом животу. Велика ми је част што сам од свих учесника баш ја добила прву награду, а морам да истакнем да су међу организаторима било врло успешних Руса”, казала је Анђела.

Она је напоменула да ово такмичење није прво на коме је учествовала јер се до сада већ неколико пута пријављивала и била учесник неколико конкурса и такмичења на руском језику, на којима је такође освајала награде. Ова млада и пре свега талентована девојка планира да упише руски језик, а посебна  жеља јој је да студира у Русији, ако за то има могућности.

 

Check Also

Арлов са Петковићем о пројектима Одбора Српске за помоћ Србима на Косову

  Председник Одбора Републике Српске за помоћ Србима на Косову и Метохији Милорад Арлов састао …