Главна / Друштво / У Грачаници последњих недеља повећан број инфицираних корона вирусом

У Грачаници последњих недеља повећан број инфицираних корона вирусом

Због празничних окупљања  у Грачаници је последњих недеља знатно повећан број инфицираних вирусом Ковид 19. У овдашњем Дому здравља на дневном нивоу буде 40-50 пацијената од којих се тестирањем утврди да су многи позитивни али, на срећу, са блажом клиничком сликом.

„Од Божића до данас од укупног броја тестираних било је 86 пацијената позитивних на корона вирус. То су, на срећу, били пацијенти са лакшом клиничком сликом и блажим симптомима, а на основу података о броју  хоспитализованих, можемо да кажемо да се вероватно ради о блажем соју омикрон вируса“, истакла је др Мирјана Димитријевић, директорица Дома здравља у Грачаници.

Поред повећаног броја заражених, Дом здравља у Грачаници пружа адекватне услуге пацијентима, посебно сумњивим на Ковид.

„За сада имамо довољан број тестова, које добијамо из Завода за јавно здравље, а на дневном нивоу тестирамо око двадесетак пацијената.  Желим да нагласим да терапију за Ковид позитивне пацијенте имамо у Дому здравља и анти вирусну терапију, као и велики број осталих лекова који се користе у лечењу Ковида“, истакла је др Димитријевић.

Пораст броја заражених у Грачаници указује да је и даље неопходно одговорно понашање појединаца, као и вакцинација, захваљујући којој су, по мишљењу струке, симптоми блажи.

Check Also

Арлов са Петковићем о пројектима Одбора Српске за помоћ Србима на Косову

  Председник Одбора Републике Српске за помоћ Србима на Косову и Метохији Милорад Арлов састао …