Главна / Вести / Косово и Метохија / Група од 200 деце са КиМ завршила зимовање на Тари

Група од 200 деце са КиМ завршила зимовање на Тари

Група од 200 деце школског узраста, из социјално угрожених породица са Косова и Метохије, завршила је данас дванаестодневни боравак у одмаралишту “Митровац на Тари” у организацији Центра дечјих летовалишта и одмаралишта и кренула кућама, саопштио је Центар.

Наводи се да су ђаци основних школа из Грачанице, Доње Брњице, Угљара, Кузмина, Сушице, Лапљег села, Доње Гуштерице, Лепине, Липљана и Косовске Митровице пожелели да поново дођу на Тару, јер су многи од њих ту научили да скијају, а већина их је уживала у едукативно-забавним радионицама.

Директорка Центра Тања Сантрач испратила их је и пожелела им срећан пут и да се поново виде.

“Поносна сам што смо, захваљујући подршци Града који је помогао реновинрање наших одмаралишта у могућности да цвећ нелокико година заредом отворимо врата наших одмаралишта на Авали и Тари за децу са Косова и Метохије. Свесни да је реч о ученицима који немају баш често могућности да путују, желели смо да им то омогућимо. Ово је наш начин да колико-толико олакшамо детињство деци која се суочајаву са великим и стварним проблемима”, истакла је Сантрач.

У овој групи деце која је од 11. јануара боравила у “Митровцу на Тари” било је школараца од трећег до шестог разреда.

Организатори зимовања, представници Канцеларије за КиМ и Града Београда и Центра дечјих летовалишта и одмаралишта су на испраћају деце обећали да ће и убудуће чинити све да и следећим посетиоцима Таре боравак сотане у лепој успомени, саопштио је Центар.

Извор: Т а н ј у г

Check Also

Канцеларија за КиМ и ове године подржаће учешће произвођача са КиМ на Београдском манифесту

Канцеларија за Косово и Метохију подржаће ове године учешће туристичких организација, породичних винарија и малих …