Главна / Вести / Косово и Метохија / Општина Пећинци обезбедила стипендије за петоро деце из Лепосавића

Општина Пећинци обезбедила стипендије за петоро деце из Лепосавића

Поред поклон пакетића који су додељени деци из Предшколске установе “Бамби” у Сочаници, Општина Пећинци обезбедила је и пет стипендија за децу без једног или оба родитеља са територије општине Лепосавић.

Како је објављено на Фејсбуку Лепосавић портал, стипендије у износу од 100 евра месечно на годину дана уручио је председник Општине Пећинци Синиша Ђокић у просторијама Центра за социјални рад у Лепосавићу.

Председник Општине Лепосавић Зоран Тодић захвалио је пријатељима из Пећинаца, председнику Синиши Ђокићу и хуманитарцу Мију Радовановићу, који су у сарадњи са Центром за социјални рад обезбедили стипендије.

“Овај леп и хуман гест наших пријатеља из Пећинаца је заиста за сваку похвалу. Хвала вам што бринете за наш народ и нашу децу. Локална самоуправа уз помоћ државе Србије и Канцеларије за Косово и Метохију улаже максималне напоре како би овој деци обезбедила што квалитетније услове за живот и одрастање. Уз помоћ Канцеларије за КиМ изградићемо нову кућу за браћу Радосављевић из села Улије добитницима једне од стипендија, док смо мајкама друго двоје деце добитника стипендија  обезбедили два радна места, јер су прерано остале без својих мужева. Наставићемо и даље да водимо рачуна о овим породицама, али и свим осталим становницима наше општине. Наша држава је уз нас, као и наши пријатељи из Централне Србије и Војводине”, рекао је Тодић.

Председник Општине Пећинци Синиша Ђокић рекао је да је ово најмање што је та општина могла да учини за ову децу, изразивши жељу да их ове стипендије мотивишу у наставку школовања.

“Општина Пећинци има могућности, хоће и наставиће да помаже вас овде, односно наш народ овде. Ми вас сматрамо као део нас, као део Србије. Трудићемо се колико можемо да вам помогнемо, да останете овде и да будете део нас, део наше Србије. Трудићемо се да наставимо ово стипендирање, на вама је само да учите и да се на тај начин одужите општини Лепосавић и држави Србији”, рекао је Ђокић.

Директор Центра за социјални рад Градимир Настић поздравио је госте и захвалио на помоћи коју су упутили овој деци. Захвалност гостима из Пећинаца изразио је и Мијо Радовановић, подсетивши да је Општина Пећинци за новогодишње празнике уручила две стипендије и неколико лаптоп рачунара.

Добитници стипендија захвалили су донаторима, председнику Општине Лепосавић Зорану Тодићу и Мију Радовановићу на овој, за њих великој помоћи која ће им у знатној мери олакшати свакодневни живот. Стипендије ће им, како су истакли, бити додатан мотив за постизање добрих резултата у наставку школовања.

Извор: Косово онлајн

Check Also

У Архангелима одржана Дечја смотра фолклора “У сусрет Видовдану”

У порти Манастира Светих Архангела код Призрена, одржана је дечија смотра фолклора под називом “У …