Главна / Спорт / Спорт КиМ / Небојша Станисављевић из ШК “Трепча” победник Отвореног појединачног турнира у шаху

Небојша Станисављевић из ШК “Трепча” победник Отвореног појединачног турнира у шаху

У Хали спортова у Косовској Митровици данас је одржан Отворени појединачни шаховски турнир, у организацији Шаховског савеза Косова и Метохије.

Турнир је окупио бројне љубитеље шаха, а на њему је наступило 19 такмичара. Интересовање за играњем шаха на Косову и Метохији расте из месеца у месец, тако да је на турниру био присутан и велики број посматрача, различитог пола и узраста.

Прво место је освојио је Небојша Станисављевић са 6 поена из Шаховског клуба „Трепча“, на другом је Раде Марковић са 5.5 поена, такође из „Трепче“, а на трећем месту је Душан Милић са 5 поена из ШК „Космет“ из Лепосавића.

Секретар Шаховског савеза Косова и Метохије Момчило Аџић каже да је све протекло у најбољем реду и да је задовољан игром и постигнутим резултатима. Он је најавио да ће се у марту бити одржано Појединачно сениорско првенство Косова и Метохије.

„Следеће недеље турнир неће бити одржан, али настављамо са одржавањем у фебруару и марту. У марту месецу очекујемо одржавање Појединачног првенства Косова и Метохије за сениоре, које није одржано још од 2009. године. Најбитније је да учествују сви љубитељи шаха, како би се на овим просторима шах још више развијао, и ми имали што више такмичара“ рекао је Аџић и додао да су припреме за одржавање првенства већ у току.

Аџић је најавио и одржавање екипног Купа Косова и Метохије у априлу, где првак стиче право играња у финалу Купа Србије.

Извор: Радио Косовска Митровица

Check Also

У Сушици одиграно првенство Kосова и Метохије у стоном тенису

У организацији стонотениског клуба “Покретач”, у основној школи “Свети Сава” у Сушици надомак Грачанице, одиграно …