Главна / Вести / Косово и Метохија / Канцеларија за КиМ: Пљачке верских објеката СПЦ на КиМ- порука које шаљу политички лидери из Приштине

Канцеларија за КиМ: Пљачке верских објеката СПЦ на КиМ- порука које шаљу политички лидери из Приштине

Од почетка године, опљачкане су три православне цркве у општини Зубин Поток. Протеклог викенда обијена је и похарана Црква Светог Јована у Доњим Варагама, а претходних дана се на мети разбојника нашла Црква Светих оца у селу Зупче, као и Црква Вазнесења Господњег у месту Јагњеница.

Из светиња Српске православне цркве не само да је однет новац и друге драгоцености, већ су током преметачине разбацане и црквене реликвије.

У Зубином Потоку, ухапшен је Албанац који се сумњичи за ову серију напада на храмове СПЦ.

“Овакав однос припадника албанске заједнице према верским објектима Српске православне цркве слика је политичких прилика и порука које свакодневно шаљу политички лидери из Приштине, као и нова потврда угрожености православних светиња на Kосову и Метохији.

Више је него јасно да када у Приштини не постоји јасна и недвосмислена политичка опредељеност да се поштује и негују верска разноликост и толеранција, тада на терену сведочимо сваковрсним нападима на православне храмове.

Нажалост, од почетка године, наставио се негативан тренд пораста етнички мотивисаних инцидената према Србима на простору Kосова и Метохије, њиховој приватној имовини, а сада и храмовима СПЦ”, каже се у саопштењу Канцеларије за КиМ.

Извор :РТВ Грачаница, саопштење

Check Also

Петковић: Деветнаест година бола и туге за убијеном децом у Гораждевцу

Данас се навршава деветнаест година од терористичког напада у коме је, из аутоматског оружја, убијено …