Главна / Вести / Косово и Метохија / Приведена једна особа за крађу у покушају у верском објекту у општини Зубин Поток

Приведена једна особа за крађу у покушају у верском објекту у општини Зубин Поток

Косовска полиција у Зубином Потоку идентификовала и ухапсила једног мушкарца старости 22 године, за тешку крађу у покушају у црквеном објекту у селу Зупче – Зубин Поток.

Косовска полиција је у Зубином Потоку  по пријему информације од стране мештана села Зупче, да сумњива непозната лица покушавају кроз прозор да уђу у црквени објекат, око 10:30 часова дана 01. фебруара, одмах реаговала и приметила насилно отварање прозора у цркви.

На месту догађаја, како се наводи у саопштењу, због околности и климатских услова са снегом примећени су остављени трагови осумњичених који су напустили место догађаја.

Праћењем трагова, полиција долази до једне локације у селу Кошутово, односно до објекта куће могућег осумњиченог, а да је један мускарац старости око 22 године идентификован као могући извршилац кривичног дела. Полицијски истражитељи регионалног сектора за истрагу, одговорили су случају, обезбедили су налог за претрес куће осумњиченог, где су пронађени материјални докази који су ојачали основану сумњу, наводи се у саопштењу.

Ухапшеном осумњиченом лицу одређено је полицијско задржавање од 48 сати од стране тужиоца Основног тужилаштва у Косовској Митровици.

Случај се, каже се у саопштењу, прослеђује брзом процедуром зато што постоји основана сумња да је исти извршио неколико кривичних дела тешких крађа у верским објектима углавном у зони Зубиног Потока.

Истрагу ће у вези са случајем пратити истражни полицајци у циљу расветљавања ранијих случајева регистрованих као тешке крађе у верским објектима.

Извор: ТВ Мост, саопштење

Check Also

Петковић: Деветнаест година бола и туге за убијеном децом у Гораждевцу

Данас се навршава деветнаест година од терористичког напада у коме је, из аутоматског оружја, убијено …