Главна / Вести / Косово и Метохија / Одржана прва ванредна седница СО Грачаница

Одржана прва ванредна седница СО Грачаница

Одборници Скупштине општине Грачаница одржали су данас прву ванредну седницу на којој су усвојене све предвиђене тачке дневног реда.

Одборници СО Грачаница најпре су усвојили записник са пете  ванредне седнице одржане дана 23.12.2021. године након чега и предлога Одлуке о формирању Одбора за заједнице чиме је су у потпуности испуњене законске норме у броју и саставу чланова које су подразумевале и поштовање закона о родној равноправности.

Председавајући СО Грачаница Милан Димитријевић потом је ставио на разматрање предлог Одлуке о формирању Одбора за особе са посебним потребама који је једногласно прихваћен и усвојен.

Одборници су на данашњој првој ванредној седници разматрали  и усвојили предлог Одлуке о стављању ван снаге Одлуке бр.56/2021/ОГ (архивски бр.6244/21 од 17.10.2021) о утврђивању пореских стопа за порез на непокретну имовину за 2022. годину  на предлог Милана Димитријевића, председавајућег Скупштине општине Грачаница.

На седници је усвојен и предлог Одлуке о оснивању Комисије Скупштине општине за избор Локалних савета  као и предлог Одлуке о измени Одлуке бр.48/2021/ОГ о давању сагласности за продужење уговора о пружању услуга – на предлог Љиљане Шубарић, председнице општине Грачаница.

Разматран је и усвојен предлог Одлуке о именовању чланова Општинске комисије деоничара Јавно-комуналног предузећа „Екологија „ ДД Грачаница.

На седници СО Грачаница одборници су једногласно подржали  предлог председнице општине Грачаница  проф. др Љиљане Шубарић о именовању заменика председника општине за заједнице На то место изабран је Љеутрим Ајети одборник СО Грачаница.

Седници је претходило одржавање Одбора за политику и финансије који се усагласио са тачкама дневног реда о којима су потом расправљали одборници СО Грачаница.

Check Also

Ракић: Нерасветљен злочин на Бистрици показатељ да је правда за Србе недостижна

Убиство Пантелије Дакића и Ивана Јововића и рањавање Марка Богићевића, Драгане Србљак, Богдана Букмирића и …