Главна / Друштво / Патријарх Иринеј: Страдања и неправда на КиМ не престају

Патријарх Иринеј: Страдања и неправда на КиМ не престају

patrijarh_irinejПоглавар Српске православне цркве патријарх Иринеј нагласио је у Божићној посланици да на Косову и Метохији страдања и неправда не престају, да вековима трају покушаји да се оно отме, али је и поручио Србима да нису сами .

„Наше Косово и Метохија су страшно место постојања јер на њему страдања не престају, а неправда се из дана у дан увећава. Немир и насиље владају Косовом и Метохијом. Деценијама и вековима отимају ту покрајину, историјску Стару Србију, из наших недара, из нашег бића“, каже патријарх Иринеј у посланици, прочитаној у Патријаршији, коју је упутио у име свих архијереја СПЦ.

Али, напомиње патријарх, не успевају да га истргну јер Косово и Метохија је више од територије – оно је наш завет.

„Нашој браћи и сестрама на Косову и Метохији поручујемо: знајте да нисте сами и нисте заборављени, с вама је сав српски род, али и сав правдољубиви свет, који с вама састрадава, пати и моли се“, каже патријарх Иринеј и поручује Србима на Косову и Метохији да буду у миру, слози и љубави међусобној, као и са свим људима.

Патријарх каже да се у ове радосне празничне дане молитвено сећамо колевке наше народне душе и наших најплеменитијих осећања.

Check Also

Ракочевић: Период нестабилности на Косову тек предстоји

Косовска влада је у суботу донела одлуку да возила са српском робом не могу на …