Главна / Вести / Косово и Метохија / У Старом Грацку нападнуто двоје малолетних Срба

У Старом Грацку нападнуто двоје малолетних Срба

Вечерас се у Старом Грацку  догодио нови етнички мотивисани напад на двоје малолетних Срба.Без икаквог повода, нападнути су Сања Д. и Вељко Т., што је унело  огроман страх и узнемиреност међу преостале Србе у овом селу надомак Липљана, саоопштено је из Канцеларије за КиМ.

Сања Д. и Вељко Т. пресретнути су вечерас током шетње, када је из таксија изашао непознати мушкарац, почео да трчи за њима и виче на албанском.

Они су у последњем тренутку успели да се сакрију у оближњу кућу и позову помоћ, док је нападач наставио да лупа по прозору и вратима.

Младић и девојка вечерас су дали изјаву у полицији, а њих је обишао и председник привременог органа општине Липљан Милан Јоксимовић.

Вечерашњи напад изазвао је огромну стрепњу међу преосталим Србима у Старом Грацку, у ком никада нису зарасле ране након стравичног масакра 14 жетелаца.

Kанцеларија за Kосово и Метохију о овом инциденту обавестиће и специјалног изасланика ЕУ Мирослава Лајчака.

Захтевамо да се нападач открије у најкраћем могућем року и адекватно санкционише, јер само то може донекле умирити Србе који су остали да живе у овом мученичком месту.

У саопштењу Канцеларије за КиМ истичу да је нарастајући талас насиља према Србима и српским светињама на KиМ,  у директној  вези са антисрпском реториком и антисрпским деловањем власти у Приштини и да је крајње  време да међународна заједница таквом деловању и албанским екстремистима стане на пут.

Извор: РТВ Грачаница, саопштење

Check Also

Радници Дома здравља “Доња Гуштерица” кренули су пешице пут Грачанице на мирни скуп подрше Србима на северу КиМ

У знак подршке Србима на северу КиМ у центру Грачанице ће бити одржан мирни протест …