Главна / Регион / Пад непознатог објекта са неба изазвао експлозију у Загребу, пронађен кратер и два падобрана

Пад непознатог објекта са неба изазвао експлозију у Загребу, пронађен кратер и два падобрана

Снажна експлозија којој је претходио пад објекта из ваздуха, одјекнула је синоћ око 23 сата у Загребу, потврдила је хрватска полиција. На месту експлозије остао је кратер пречника три метра. Пронађена су два падобрана, а неколико аутомобила је оштећено.

Још увек није познато какав је објекат падом из ваздуха изазвао експлозију на Јаруну у Загребу, а на месту догађаја су специјални тимови, војна полиција и ватрогасци, саопштило је хрватско Министарство унутрашњих послова.

Истичу да нема информација да је неко повређен и поручују грађанима да нема разлога за узнемиреност.

Из хрватског МУП-а кажу да ће више информација о догађају бити познато након завршетка истраге.

Наводе да је полиција у четвртак након 23 сата добила више дојава грађана да су на ширем подручју Јаруна осетили детонацију којој је претходио пад објекта из ваздуха.

“На место дојаве су журно упућене полицијске патроле које су на зеленој површини на адреси Јарунска бб пронашле кратер, док су у широј зони пронашли два падобрана, за које смо такође претходно добили дојаве грађана”, наведено је у саопштењу.

Очевици видели црвено светло и чули детонацију

Још увек непознати објекат, који је пао из ваздуха, изазвао је јаку експлозију у четвртак нешто после 23 часа у близини студентског дома “Стјепан Радић” у Загребу.

Студенти који живе у дому рекли су Хрватској радио-телевизији да су видели црвено светло на небу, након чега је нешто пало са неба и изазвало јаку експлозију која је звучала као детонација.

Иако нема званичних информација о објекту који се срушио на Јаруну, портал Индекс, позивајући се на “добро обавештене изворе”, тврди да се срушила беспилотна летелица.

Наводе и да се падобранима, који су пронађени на месту експлозије, нису спустили људи, већ се вероватно ради о деловима летелице.

На друштвеним мрежама и у медијима су се појавиле фотографије крхотина које су наводно пронађене на месту експлозије.

Извор: РТС, ХРТ, Индекс

Check Also

ОТВОРЕНИ БАЛKАН: Три земље потписале Споразум о слободном приступу тржишту рада

Председник Србије Александар Вучић и премијери Северне Македоније и Албаније, Зоран Заев и Еди Рама, …