Главна / Вести / Косово и Метохија / Петковић: Потребан нам је мир и јединство како би пребродили сваку кризу и изградили бољу будућност за све нас

Петковић: Потребан нам је мир и јединство како би пребродили сваку кризу и изградили бољу будућност за све нас

„Осетио сам колико вам јако куца срце за државу Србију и преносим вам поздраве председника Александра Вучића и поруку да ћемо се још више и јаче борити за сва наша српска места на простору Косова и Метохије. Борићемо се и за нашу Сиринићку жупу, за свако село и Штрпце како би смо обезбедили овде живот достојан човека у 21. веку”, поручио је данас директор Канцеларије за Косово и Метохију Петар Петковић приликом посете општинии Штрпце.

 

Петковић је нагласио да је Канцеларија за Косово и Метохију и у претходном периоду бринула о српском народу на КиМ и помагала кроз разне пројекте и најавио још већу помоћ у наредном периоду.  Најавио је и активности и пројектна финансирања у спорт и спортска удружења на КиМ

„Да овде побеђујемо миром, стабилношћу и економским развојем. То су три кључне поруке државе Србије и председника Александра Вучића“, поручио је Петковић.

Подсетио је и на помоћ Канцеларије пољопривредницима и привреди, српским школама и болницама на КиМ и додао да ће та помоћ и у будуће бити значајна у борби за јачање српских институција на Косову и Метохији.

„Водићемо рачуна о сваком нашем запосленом, сваком пољопривреднику и о сваком нашем детету. Водићемо рачуна и о нашим радницима у Ски центру Брезовица. Политика председника Александра Вучића јесте политика будућности, политика која подразумева достизање просечне плате до 1000, пензије до 500 евра. То је политика будућности, то је оно за шта смо се борили и то је оно што желимо да вама пренесемо овде у општини Штрпце“, рекао је Петковић.

Петковић је нагласио да је, након разговора делегације Срба са КиМ са председником Вучићем договорено да се пронађе решење водоснабдевања у општини Штрпце.

„Донео сам Одлуку Канцеларије за Косово и Метохију  којом износом од 44 милиона и 400 хиљада динара крећемо са важним пројектом која ће подразумевати да сви грађани општине Штрпце више неће морати да купују флаширану воду. Крећемо са изградњом постројења за прераду воде“, рекао је Петковић и додао да ће сада пијаћа вода бити доступна свим грађанима општине Штрпце.

Петковић је поновио да је циљ државе Србије да сачува мир и позвао све да не наседају на провокације већ да мудро, одговорно и стрпљиво и граде своју будућност на Kосову и Метохији.„Само заједно и уједињени и окренути ка будућности можемо да постигнемо све што желимо“, поручио је Петковић.

Нагласио је да преговорима и разговорима у Бриселу морају да се решавају сва тешка питања за нормализацију односа Београда и Приштине како би сви на простору КиМ имали нормалан живот.

„Важно је да тај живот буде у миру и да свако може да живи нормално са својим породицама и да гради своју будућност“, нагласио је Петковић.

Истакао је да је Београд опаредељен за дијалог и да је боље да суи тешки проблеми на столуи у Бриселу него  да на Косову и Метохији има инцидената.

„У овим тешким и кризним временима треба нам мир, јединство како би смо се сачували од свих криза и тако изградили бољу будућност за све нас“, поручио је Петковић.

Након разговора са мештанима општине Штпце Петковић ће у селу Врбештица, обићи Основну школу „Шарски одред“, где ће разговарати са руководством и мештанима села.

Предвиђена је и посета деветочланој породици Младеновић приликом које ће директор Канцеларије за Косово и Метохију уручити породици Младеновић помоћ.

За сутра је планирана посета општини Зубин Поток током које је предвиђен састанак са политичким представницима Српске листе и члановима локалне самоуправе ове општине.

Петковић ће обићи и село Угљаре у општини Зубин Поток и разговараће са мештанима.

Посету Косову и Метохији директор Канцеларије за Косово и Метохију Петар Петковић завршиће у селу Горње Доброшевине, у 13 сати, посетом седмочланој породици Михајловић.

Овој породици Канцеларија за КиМ је изградила кућу и санирала прилазни пут.

Извор: ТВ Мост

Check Also

Грачаница: Представљен нови број “Стремљења”

У читаоници “Даринка Јеврић” у Дому културе у Грачаници je представљен најновији број часописа за …