Главна / Вести / Косово и Метохија / Канцеларија за КиМ: Врховни суд Приштине Зорану Ђокићу из Пећи потврдио казну од 12 година затвора

Канцеларија за КиМ: Врховни суд Приштине Зорану Ђокићу из Пећи потврдио казну од 12 година затвора

Одлука такозваног Врховног суда Приштине да одбије захтев за заштиту законитости у случају Србина из Пећи Зорана Ђокића још један је показатељ антисрпске политике Приштине и пример да за Србе на Kосову и Метохији нема ни права на правичног суђењa. Упркос чињеници да су Ђокићу током суђења повређена бројна процесна права, а ниједан релевантан сведок га није препознао као починиоца, он је осуђен на 12 година затвора. Његов бранилац темељно је образложио све повреде права на правично суђење и права на одбрану Ђокића, али је такозвани Врховни суд само преписао образложење претходних судских инстанци, занемарујући те процесне мањкавости – наводи се у саопштењу Канцеларије за Косово и Метохију.

То показује да су Срби на KиМ увучени у једну  спиралу обесправљивања и прогона Приштине само зато што носе српско име и презиме. Адвокат кога је ангажовала Kанцеларија за KиМ искористиће и последњу правну могућност, а Kанцеларија за Kосово и Метохију и о овој пресуди обавестиће све релевантне међународне представнике на KиМ – наводи се у саопштењу.

 

Check Also

Јевтић: Седница Скупштине прилика да се покаже јединство

Потпредседник Српке листе Далибор Јевитић изјавио је да је данашња седница Скупштине Србија посвећена КиМ …