Главна / Друштво / Хуманитарна представа „Мистерија несталог јајета“ за помоћ малом Вукану из Врања

Хуманитарна представа „Мистерија несталог јајета“ за помоћ малом Вукану из Врања

Дом културе „Грачаница“ и Аматерско позориште „Јанићије Поповић“  придружују се акцији „Да Вукан победи СМА!“. Млади глумци извешће хуманитарну представу „Мистерија несталог јајета“ за помоћ малом Вукану Стоиљковићу из Врања.
Вукан Стоиљковић је седмомесечна беба из Врања којој је дијагностикована Спинална мишићна атрофија (СМА) и за чије лечење је потребно 2 милиона евра. Спинална мишићна атрофија (СМА) је ретка, али прогресивна и смртоносна неуромишићна болест. Деца са СМА се рађају без СМН1 гена, а болест се манифестује постепеном, али прогресивном атрофијом мишића и губитком основних животних функција, као што је ходање, варење хране, гутање и дисање.

Представа „Мистерија несталог јајета“ је духовита, динамична прича о неспретном и помало чудном детективу Харију и његовој добродушној и брижној секретарици Матилди који једног дана у прашуми налазе остављено јаје и крећу у потрагу за починиоцем (лоповом) који је украо јаје као и за мајком која брине зато што су јој јаја украдена. Успут срећу занимљиве животиње: папагаја Гала, фламинга Ружу, штрауса Бруна, крокодила Кодија и остале. Представа говори и о пријатељству, мајчинској љубави и узајамној бризи.

Представа ће бити играна у петак 1. априла. 2022. године у термину од 12 часова у великој сали Дома културе „Грачаница“. Цена карте: 100 динара.

Организатори позивају све који могу да дођу и помогну малом Вукану Стоиљковићу из Врања да што пре победи болест и поново настави нормалан живот.

Сви који су у могућности и желе да помогну малом Вукану могу да уплате новац Фондацији “Буди хуман” тако што ће да пошаљу СМС 1239 на 3030 и уплате новац на динарски рачун 160-6000001381533-66 и девизни рачун 160600000138150165

Check Also

Свечаним приредбама обележена школска слава на централном Космету

Светосавском химном и пригодним културно-уметничким програмом, ученици и наставници на централном Космету обележили су школску …