Главна / Вести / Косово и Метохија / Стефановић: Курти жели да изазове дестабилизацију региона

Стефановић: Курти жели да изазове дестабилизацију региона

Потпредседник Владе Србије и министар одбране Небојша Стефановић изјавио је данас да премијер привремених приштинских институција Аљбин Курти свакодневним запаљивим изјавама показује да му је жеља да сруши мир и изазове дестабилизацију региона.

Стефановић је реаговао на изјаву Куртија за француски “Монд” да је руски председник Владимир Путин био у искушењу да прошири рат на Западни Балкан, а преко Београда и Републике Српске.

У саопштењу достављеном медијима, Стефановић наводи да такве изјаве показују и да су стабилна, независна и јака Србија на челу са Александром Вучићем, баш као и њена војска, трн у оку многима, не само у региону, већ и појединцима на међународној сцени.

Истичу да они преко свог “гласноговорника” Куртија шаљу поруке Србији и покушавају да је заплаше.

“Упркос томе и уз све изазове са којима се свакодневно суочавамо, нећемо дозволити да неодговарањем на лажне оптужбе допустимо да све оно што Аљбин Курти изговори има тежину и да буде извор страха за грађане. Још једном ћу истаћи да Србија није жариште сукоба, нити ће бити, нити потпирује тензије. Србија је, поред сопственог, окренута и напретку региона, што је више пута доказала претходних година”, навео је Стефановић.

Подсетио је да је председник Србије Александар Вучић покренуо иницијативу Отворени Балкан, која служи за повезивање Западног Балкана и чија је основна сврха да олакшаним кретањем људи и роба допринесе побољшању животног стандарда свих грађана, али и помирењу.

“Онај који је ту иницијативу критиковао је управо Курти, што јасно говори о томе ко је за сукобе и ратове, а ко је за мир и напредак”, истакао је Стефановић.

Додаје да “бесмислене тврдње” које Курти износи неће постати истина повећањем броја објава у медијима. “Неће никада постати истина, јер Србија жели мир и стабилност и одговара само свом народу и радимо само оно што је у нашем националном интересу. Концепт који је вероватно мало познат људима попут Аљбина Куртија”, навео је Стефановић.

Извор: Т а н ј у г

Check Also

Породица Слађана Трајковића најавила за сутра протест у Приштини испред зграде Специјалног тужилаштва

Породица бившег полицајца Слађана Трајковића који је средином децембра ухапшен под оптужницом да је учествовао …