Главна / Некатегоризовано / Општина Грачаница донирала рачунаре Економско-трговинској школи

Општина Грачаница донирала рачунаре Економско-трговинској школи

Ученици и професори Економско-трговинске школе након пресељења у новоизграђени објекат Средњошколског центра у Лапљем Селу брзо су се привикли на модерно здање урађено и уређено по свим стандардима садашњег образовног система. Школа се поступно опрема и потребним инвентаром који обезбеђује општина Грачаница, а једна од последњих донација је у рачунарима за информатичке кабинете.

„С обзиром на то да смо стручна школа у овом процесу дигитализације неопходни су нам рачунари општина је увидела ту нашу потребу и донирала 13 рачунара и на томе смо им веома захвални“, истакла је директорица школе Драгица Митић.

Она је истакла да су им услови рада сада знатно побољшани и да коначно, после дуго година имају свој простор.

„Свако одељење сада има своју учионицу, имамо информатичке кабинете, интерактивне табле и сву неопходну технику за извођење наставе тако да су нам сада услови за рад одлични“, казала је Митић.

У доба дигитализације за Економску школу рачунарска опрема је од великог значаја као услов за квалитетније извођење практичне наставе која се сада реализује у два потпуно опремљена кабинета.

„Ја тренутно држим час Пословне информатике разреду коме је то обавезан стручни предмет. Рад у оваквом кабинету доприноси квалитету учења и лакшем усвајању наставног садржаја тако да смо и ми професори као и ученици презадовољни“, истакао је професор Пословне информатике Ђорђе Вујовић.

Поред Економско-трговинске школе, која има 211 ученика, наставу у новоизграђеном објекту у Лапљем Селу похађају и ученици Гимназије и Медицинске школе.

 

Check Also

Николић и Парлић започеле посету општини Гора

Заменица директора Канцеларије за Косово и Метохију Душица Николић и помоћница директора Милена Парлић,настављају посету …