Главна / Вести / Косово и Метохија / Доктор Лекић из Србице: Овде смо сваки дан да лечимо пацијенте, није истина да нема лекара

Доктор Лекић из Србице: Овде смо сваки дан да лечимо пацијенте, није истина да нема лекара

Поводом вести коју су пренели поједини портали да у општини Србица нема лекара, телевизија Мост контактирала је амбуланту у Сувом Грлу где нам се јавио доктор опште медицине Милисав Лекић и истакао да се целе недеље налази у амбулантама у селима Бање и Суво Грло у овој општини и прима пацијенте у свако доба дана.

“Не знам зашто и коме одговара да пласира овакве неистине и диже панику међу народом, када се ја читаве недеље налазим у Србици и примам пацијенте 24 сата дневно. Од понедељка сам имао у просеку седам пацијнената дневно на пријему, данас до 14 сати троје њих, а видећемо сутра, имамо неколико контролних прегледа заказаних. За мене овде не постоји радно време, на располагању сам нашим људима 24 сата дневно, као и моје колеге које овде раде. Ево, баш се јуче око седам сати увече јавио мештанин са повредом коју је требало санирати. Људи овде имају мој број телефона, па ме зову у пола дана и у пола ноћи да им помогнем, дам савет. Знају и да сам смештен у стану који је недавно реновиран за потребе сместаја лекара па дођу за било шта да им треба. Јако ме је повредила вест да овде нема лекара, јер то једноставно није истина и моје колеге и ја радимо на смену тако да нико не оскудева у здравственој заштити”, каже др Лекић за ТВ Мост.

Он нам је послао и фотографију из ординације у којој се тренутно налази.

Лекић додаје да располаже свим неопходним медикаментима, и да је амбуланта захваљујући недавном реновирању од стране Канцеларије за КиМ у одличном стању и да су услови за рад задовољавајући.

“Молим све да цене посао лекара и да не шире дезинформације, ми смо ту за све што треба нашим пацијентима и то наши људи знају”, каже др Лекић.

Председник Привременог органа општине Србица Василије Томашевић наводи да су захваљујући улагањима државе Србије и Канцеларије за Косово и Метохију у Србији реновиране и опремљене обе сеоске амбуланте и да је здравствена заштита на много вишем нивоу него што је била.

“Добили смо и санитетско возило, имамо реновинаре две амбуланте, сваког радног дана лекар је овде, а по потреби И дуже. Нико није остао да није примио терапију или добио помоћ. Компликованије здравствене процедуре се не раде у сеоским амбулантама нигде, већ се оне третирају у домовима здравља или клиничким центрима. Тако је свуда па и код нас. Захвални смо нашој држави на помоћи и настављамо да радимо заједно да решавамо проблеме “, објашњава Томашевић и додаје да је у реновинарање амбуланте у Сувом Грлу уложено 1,8 милиона динара, као и више од миллион у опремање стана за потребе смештаја лекара.

Извор: ТВ Мост

Check Also

Јевтић: Седница Скупштине прилика да се покаже јединство

Потпредседник Српке листе Далибор Јевитић изјавио је да је данашња седница Скупштине Србија посвећена КиМ …