Главна / Друштво / Председница општине Грачаница Љиљана Шубарић честитала Међународни дан Рома

Председница општине Грачаница Љиљана Шубарић честитала Међународни дан Рома

Председница општине Грачаница проф. др Љиљана Шубарић упутила је честитку припадницима ромске заједнцице  поводом 8. априла Међународног дана Рома.

„ У име руководства општине Грачаница и своје лично име свим Ромима на територији наше општине честитам Међународни дан који се данас обележава у целом свету.  Грачаница је увек била симбол суживота свих заједница, међусобне солидарности и  бриге једних за друге а у наредним данима и годинама учинићемо све да унапредимо живот целокупне Ромске заједнице у нашој општини. Од кључне важности је подршка у образовању на свим нивоима како би у процесу запошљавања били у равноправном положају са осталим заједницама.  У том циљу Ромске центре осавремењујемо опремом а ангажовање око стамбеног и социјалног збрињавања и запошљавања остаће у фокусу рада локалне самоуправе. Успех и просперитет друштва огледа се у поштовању културолошких, верских и националних разлика. Проведите и овај дан како и приличи вашем ведром духу у весељу и добром расположењу“, наводи се у поруци председнице општине Грачаница проф.др Љиљане Шубарић Ромима поводом Међународног дана.

Check Also

Свечаним приредбама обележена школска слава на централном Космету

Светосавском химном и пригодним културно-уметничким програмом, ученици и наставници на централном Космету обележили су школску …