Главна / Вести / Свет / Бајден примио амбасадора Ђурића у Белој кући

Бајден примио амбасадора Ђурића у Белој кући

Председник Сједињених Америчких Држава Џозеф Бајден примио је у Белој кући у Вашингтону амбасадора Републике Србије у САД Марка Ђурића.

Председник Бајден угостио је амбасадора Ђурића у Овалном кабинету Беле куће.

Ђурић је на друштвеним мрежама написао да је сусрет одржан ове недеље и навео да високо ценимо тај гест поштовања према Србији и нашим 140 година дугим међудржавним односима који последњих година бележе континуирани тренд раста у бројним областима.

Ђурић је на свом Твитер профилу изнео и уверење да ће Република Србија, као одговоран и поуздан партнер свима у међународној заједници, наставити да доследно спроводи политику регионалне стабилности, залажући се за мир, просперитет и економски напредак свих грађана Западног Балкана.

„Наставком марљивог рада на економском развоју, реформама, повезивању и модернизацији, враћамо дуг себи, али и стичемо поштовање других. Као земља окренута будућности, али и уз очување своје традиционалне суштине, Република Србија ће, на челу са председником Александром Вучићем као покретачем бројних позитивних промена у друштву, наставити да остварује изузетне резултате и изграђује односе и мостове сарадње у међународној заједници“, истакао је Ђурић.

Check Also

ЕУ: Значај напретка у нормализацији односа Београда и Приштине

Лидери ЕУ усвојиће на самиту у Бриселу 23. и 24. јуна закључке о Западном Балкану …