Главна / Вести / Косово и Метохија / Члан Привременог органа СГ Приштинa Марко Арсић угостио представнике општине Мало Црниће

Члан Привременог органа СГ Приштинa Марко Арсић угостио представнике општине Мало Црниће

Члан Привременог органа града Приштине Марко Арсић са сарадницима угостио је данас представнике општине Мало Црниће, директора Центра за културу Николу Томића, као и глумце Омладинског аматерског позоришта из овог места. У делегацији која је посетила нашу општину били су и глумац  Александар Дунић, стални члан драмског ансамбла Позоришта на Теразијама, у народу познат као Ћирко из серије “Бела лађа”, као и Јасмина Живковић из Историјског архива града Пожаревца и представница “Кола српских сестара”.

Повод посете била је синоћ одиграна представа “Просјачка опера” Омладинског аматерског позоришта “Бранислав Нушић” из Малог Црнића у сали Дома културе “Грачаница”.
Хавелов комад који се бави занимљивим односом државе и мафије, односно одлична прича из 18. века која расветставља проблеме сваког друштва. То је прича љубавних и криминалних интрига, а говори о кризи идентитета и како се на људску психу прелама друштвени систем. Режију за представу “Просјачка опера” потписује Невена Ракочевић.
У пријатној атмосфери, Арсић је госте упознао са радом локалне самоуправе, пројектима које држава Србија реализује на очувању српске културне баштине, развоју привреде и туризма и свега осталог без чега Срби не би опстали на овом простору.
Утврђеном агендом, делегација из Малог Црнића данас ће обићи манастир Грачаницу и Високе Дечане.

Check Also

Јевтић: Седница Скупштине прилика да се покаже јединство

Потпредседник Српке листе Далибор Јевитић изјавио је да је данашња седница Скупштине Србија посвећена КиМ …