Главна / Друштво / Петковић честитао Ускрс Хочевару и верницима Римокатоличке цркве

Петковић честитао Ускрс Хочевару и верницима Римокатоличке цркве

Директор Канцеларије за Косово и Метохију, Петар Петковић, честитао је Ускрс београдском надбискупу и митрополиту, монс. Станиславу Хочевару и свим верницима Римокатоличке цркве.

“Ваша Преузвишености,

Вама, свештенству и свим верницима римокатоличке вероисповести, посебно католицима на Косову и Метохији, честитам највећи хришћански празник Ускрс.

Дан Христовог васкрсења је Празник који нам доноси вековну наду и радост и који нас непрестано инспирише на добра и племенита дела. Својим страдањењем на крсту, Христос је спасио људски род и отворио нам могућност за дубоко поимање истине новог рађања, са којом увек и изнова васкрсавају наша вера, љубав и снага.

Универзалне, свевременске цивилизацијске вредности које симболизује Ускрс, у свој својој величини и значењу, уткане су у међунационални склад и суживот људи различитих вера и нација у Републици Србији. Ти и такви односи најбољи су одговор на савремене изазове са којима се данас суочава васцели свет и извор су наше снаге у борби за бољу и сигурнију будућност свих наших грађана.

Нека предстојећи Празник унесе мир, срећу и благостање у домове верника и нека оснажи нашу веру у суштинске духовне вредности заједништва, узајамног поверења и разумевања.

Вама лично Ваша Преузвишености желим радост и благослов у сваком Вашем деловању, а пре свега добро здравље и духовни мир.

Нека је Срећан и благословен Ускрс!”, стоји у честитки Петковића.

Извор: РТВ Грачаница, саопштење

Check Also

У Доњој Гуштерици обележена сеоска слава и одржана прва Питијада

У оквиру Видовданских дана и сеоске славе у Доњој Гуштерици, Туристичка организација Грачанице и општина …