Главна / Вести / Косово и Метохија / Петковић поручио Чекуу: Понављајте: “24 хектара припада Високим Дечанима”

Петковић поручио Чекуу: Понављајте: “24 хектара припада Високим Дечанима”

Директор Канцеларије за Косово и Метохију Петар Петковић поручио је косовском министру културе Хајрули Чекуу да би требало једном дневно да понавља да 24 хектара земљишта припада манастиру Високи Дечани.

“Кад сте се већ дотакли стања на терену, најпаметније би Вам било да понављате макар једном дневно реченицу: “24 хектара земљишта припада Високим Дечанима”. Тако ћете се научити да не избегавате питање владавине права, на које Вас упорно враћам. А од којег Ви упорно бежите”, написао је Петковић на Твитеру.

Петковић је на тај начин одговорио на изјаву Чекуа да би, пре него што се било што захтева од Косова, требало да се почне са уважавањем чињеница на терену.

“Молим вас поновите за мном: Косово је суверена и демократска држава”, написао је Чеку на Твитеру и додао да предлаже извињење за “геноцид”, којем може да се придружи и СПЦ.

Такође, у интервјуу за Канал 10, говорећи о враћању земљишта манастиру Високи Дечени, Чеку је казао да одлуке Уставног суда не би требало да се узимају здраво за готово.

Извор: Косово онлајн

Check Also

Петковић: Стано чита само оно што му одговара

Директор Канцеларије за Косово и Метохију Петар Петковић оценио је да портпарол ЕУ Петер Стано …