Главна / Вести / Косово и Метохија / Канцеларија за КиМ позвала представнике ПИС у Приштини да покажу тачку у којој се помиње “реципроцитет”

Канцеларија за КиМ позвала представнике ПИС у Приштини да покажу тачку у којој се помиње “реципроцитет”

Канцеларија за Косово и Метохију у саопштењу за медије позвала је представнике ПИС у Приштини да покажу тачку у споразуму постигнутом 30. септембра у  Бриселу у вези са регистарским таблицама, у којој се помиње реч “реципроцитет”? Такође, позивала је представнике Приштине да покажу тачку споразума у којој се наводи да ће досадашњи режим стикера, односно налепница, важити 6 месеци?

“Таквих одредби једноставно нема у Споразуму постигнутом 30. септембра 2021. године, у коме јасно пише да ће се привремено решење стикера примењивати “док се не постигне договор о трајном решењу”. То трајно решење, како је такође јасно прописано у тачки 3. Споразума од 30. септембра 2021. године, може бити усвојено само у оквиру дијалога на високом политичком нивоу, а на основу “налаза” до којих дође Радна група посредством ЕУ. То јест, у Споразуму од 30. септембра јасно пише: “У року од шест месеци од свог првог састанка, Радна група ће формату дијалога на високом нивоу представити своје налазе о трајном решењу”. То конкретно значи да 21. април није никакав рок за престанак важења режима стикера, како то неосновано покушавају да представе представници ПИС у Приштини и изврше притисак на Београд”, истиче се у саопштењу Канцеларије за КиМ.

Канцеларија за Косово и Метохију позива политичаре у Приштини да не користе ову тему за покушај генерисања нове дестабилизације прилика на терену и једностране акције, јер за тако нешто немају никакво утемељење у потписаном документу.

Представници Београда и наши експерти до сада су учествовали на више састанака о регистарским ознакама у Бриселу, током којих су показали одговорност и конструктивност у изналажењу одрживог решења на терену, наглашава се у саопштењу.

 

Check Also

Грачаница: Представљен нови број “Стремљења”

У читаоници “Даринка Јеврић” у Дому културе у Грачаници je представљен најновији број часописа за …