Главна / Друштво / Народно приштинско позориште подржало хуманитарну акцију гимназијалаца

Народно приштинско позориште подржало хуманитарну акцију гимназијалаца

На иницијативу ученичког парламента Гимназије Приштина са измештеним седиштем у Лапљем Селу управа Народног приштинског позоришта одлучила је да комплетан приход од улазица за представу Сумљиво лице, која ће се вечерас играти у Дому културе у Грачаници, уступе ученицима ове школе чије породице нису у могућности да финансирају њихов одлазак на предстојећу матурску екскурзију.

„Ми из Ђачког парламента одлучили смо се за овај подухват да бисмо одређена средства за оне који нису у могућности да иду на матурску ексурзију и зато смо организовали „Доручак са гимназијалцима“. Нашу акцију подржало је и Народно позориште, који ће нам донирати приход од вечерашњих улазница за представу, на чему смо им неизмерно захвални“, истакао је члан Ђачког парламента Лука Станковић.

„Наш парламент је активан у свим тим хуманитарним акцијама и такође ради са неким другим организацијама на прикупљању помоћи за наше другаре којима је помоћ потребна као и за социјалне случајеве“, казала је, у изјави за РТВ Грачаница, члан Ђачког парламента Катарина Бојковић.

Иван Стојковић, испред Народног приштинског позоришта истакао је да се НПП увек одазива химанитарним акцијама.

„Одговорили смо на молбу ученичког парламента и дошли на идеју да и Народно позориште неким својим учешћем допринесе да сви матуранти заједно оду на екскурзију, јер сви смо ми били матуранти и знамо како је то кад се нема новца за ексурзију и ово је само наш мали допринос срећи матураната“, истакао је Стојковић.

Народно позориште Приштина у Грачаници до сада се увек одазивало хуманитарним акцијама а и прошле недеље играло је хуманитарну представу „Звонар Богородичине цркве“ у Великој Хочи, након чега је приход од улазница уплаћен за лечење малог Вукана Стоиљковића из Врања.

Чланови Ђачког парламента Гимназије истичу да ће наставити акцију прикупљања новца за своје другаре док не прикупе средства да сви заједно оду на екскурзију.

Check Also

Косовска Митровица: Промовисање доктора наука, Приштински универзитет има будућност

У недељи када се обележава 52. године рада и постојања Приштинског универзитета, промовисана је нова …