Главна / Друштво / Kосовски округ обезбедио средства за екскурзију за ученике осмих разреда ОШ”Kнез Лазар”

Kосовски округ обезбедио средства за екскурзију за ученике осмих разреда ОШ”Kнез Лазар”

Захваљујући Косовском управном округу и начелнику Срђану Поповићу, на предстојећу матурску екскурзију отићи ће и они ученици ОШ “Кнез Лазар” у Доњој Гуштерици, чији су родитељи лошег материјалног статуса.

“То ће много значити како ученицима  тако и родитељима који су слабијег материјалног стања. Ово није прва сарадња са Косовским округом, начелник је у више наврата помогао нашој школи на чему му се захваљујем и позивам и друге институције да нам помогну да реализујемо све планинране активности”, рекао је наставник ове школе Бобан Костић.

“Циљ нам је да сви наши ученици пођу на екскурзију јер они то заиста заслужују. Многима је ово прва прилика да изађу ван Косова и упознају знаменитости наше Србије”, казала је наставница Александра Јовановић.

“Мени је велика жеља да иде што више ученика на екскурзију, јер је ово наша прва заједничка екскурзија, а то ћемо остварити уз помоћ начелника”, казала је Миљана Живковић, ученица.

Начелник Косовског управног округа Срђан Поповић је истакао да округ наставља да помаже школе и ученике на овој територији.

“Наша обавеза јесте да колико год смо у могућности помажемо нашој деци и да им обезбедимо све могуће услове, јер колико год будемо помагали нашој деци толико ћемо имати загарантовану будућност на овим просторима”, истакао је начелник Косовског управног округа Срђан Поповић.

Косовски управни округ, по речима начелника, наставиће у складу са својим могућностима да помаже школске установе и све надарене и талентоване ученике  на овом подручју.

 

Check Also

Петковић Вељи: Док је Вучић на челу Србије неће бити ни Мајдана ни признања Косова

Чим Приштина призива нови Мајдан у Београду, значи да чезне за оном влашћу која би …