Главна / Вести / Косово и Метохија / Јевтић са Суниогом: Начин опхођења централних власти према грађанима Штрпца улива страх

Јевтић са Суниогом: Начин опхођења централних власти према грађанима Штрпца улива страх

Градоначелник Штрпца Далибор Јевтић упознао је данас шефа Канцеларије Европске уније на Косову Томаша Суниога са тренутном политичком ситуацијом у овој општини, са посебним освртом на безбедносну ситуацију и намерама, односно начином опхођења, централних власти према грађанима те општине али и српским институцијама.

Како је објављено на Фејсбук страници општине Штрпце, Јевтић је истакао да су такво опхођење и приступ апсолутно непотребни и да, у већ деликатним ситуацијама, то никако не улива поверење већ страх код грађана, посебно и због тога јер је Штрпце одувек било добар пример суживота и мултиетничности, па се у том смислу, тиме прети да се поверење озбиљно наруши.

Суниог, који је посетио општину Штрпце, у разговору са градоначелником Јевтићем рекао је да ће ЕУ наставити да финансира и спроводи пројекте и да ће заједно са општинским рукводством одређивати приоритете неопходне за развијање ове општине и бољи живот свих грађана.

На састанку је, поред генералних, актуелних дешавања у општини, било речи и о пројектима које Европска унија финансира у општини Штрпце, али и о будућим пројектима и иницијативама које ће се уз помоћ Европске уније спроводити у општини, у циљу побољшања општих услова живота и решавања многих изазова и проблема на различитим нивоима.

“Општина Штрпце има мноштво потенцијала и нама је помоћ и подршка са свих нивоа потребна како би економски ојачали и развијали се у свим другим друштвеним сферама”, истакао је Јевтић.

Извор: Косово Онлине

Check Also

Промовисан “Видовдански гласник”у Грачаници

Најновији Видовдански гласник,часопис о културном и историјском стваралаштву промовисан је у Грачаници. Ово је 30.по …