Главна / Вести / Србија / “Штит 2022” – приказ способности Војске Србије на аеродрому у Батајници

“Штит 2022” – приказ способности Војске Србије на аеродрому у Батајници

На војном аеродрому “Пуковник-пилот Миленко Павловић” у Батајници од 11 часова почео је приказ способности Војске Србије под називом “Штит 2022”. На изложби војне технике, која траје до 15 часова, централно место заузима кинески противваздушни ракетни систем средњег домета “ФК-3”.

Капетан Илија Јоксимовић предаје рапорт председнику Александру Вучићу

Председник Александар Вучић стигао је на аеродром Батајница. Након интонирања химне, капетан Илија Јоксимовић предао је рапорт председнику Србије, који је и врховни командант Војске Србије.

Капије аеродрома “Пуковник-пилот Миленко Павловић” отворене су јутрос у 8.30, а посетиоци у Батајници и гледаоци РТС-а видеће око 60 летелица, више од 300 средстава наоружања и војне опреме и обученост специјалних јединица Војске Србије.

Посетиоци до 15 часова могу да разгледају изложену војну технику, али и да приђу, да се информишу и нешто више сазнају о свему што је у последњем периоду набављено, од нових система до система којима Војска Србије већ располаже, али су у процесу модернизације.

Грађани ће бити у прилици да виде кинески ракетни систем средњег домета “ФК-3” – најновије наоружање Војске Србије, које ће бити у систему ПВО територије.

Од 11 сати приказ способности Војске Србије 

Од 11 сати почиње приказ способности Војске Србије “Штит 2022”, којем ће присуствовати председник Србије Александар Вучић, министар одбране Небојша Стефановић и начелник Генералштаба Милан Мојсиловић.

У активностима на војном аеродрому у Батајници учествоваће више од 1.000 припадника Министарства одбране и Војске Србије.

Део приказа способности биће и припадници Ратног ваздухопловства и ПВО, Копнене војске, 72. бригаде за специјалне операције и 63. падобранске бригаде.

Биће изведен и хеликоптерски десант, а приказ ће се завршити ваздухопловним дефилеом и демо-скоком припадника 63. падобранске бригаде.

Извор: РТС

Check Also

Гашић и амбасадорка Кине о унапређењу сарадње у јавној безбедности

Министар унутрашњих послова Братислав Гашић састао се са амбасадорком Народне Републике Кине Чен Бо са …