Главна / Вести / Косово и Метохија / Вучић: Срби на северу на удару, циљ је да их протерају или натерају да се помире са независношћу

Вучић: Срби на северу на удару, циљ је да их протерају или натерају да се помире са независношћу

Ситуација по питању Косова по нас није добра и није много далеко од драматичне, сваког дана се наш народ на КиМ, а нарочито на северу, налази на удару – и обавештајном и политичком и економском, сваким даном све снажније.

Многи мисле да искористе прилику да ситуацију у Украјини надоместе великим успесима на КиМ тако што ће Србе склонити, протерати или натерати да прихвате оно што је немогуће да се прихвати, рекао је данас председник Србије Александар Вучић.

Како је рекао, Србија нема шта добро да очекује од разговора о Косову јер се уствари и не разговара, и то не жељом Београда.

„То је жеља оних којима не пада да испуне оно што су потписали пре десет година, баш их брига. Нико их на то не тера, а ти исти који их не терају у стању су нас да терају и малтретирају и наш народ, од таблица до свега другог што је споредна ствар у у анексима Бриселског споразума, а ово неће ни да помену. Или ће да дају пилатовско објашњење „ми смо опредељени да се говори о томе“, а говориће се никада“, рекао је Вучић.

Додао је да они покушавају да заврше посао и да Србе са Косова или протерају или натерају да се помире са независношћу Косова, а да са друге стране Србија призна независност Косова.

Разумљиво је, додао је, да то Србија не може да испуњава због свог Устава.

“Увек сам подржавао дијалог. Ми смо некада имали стварни дијалог, а данас са Куртијем он не постоји. А то да ће да нам наређују шта ћемо да радимо и како, то је давно прошло време“, рекао је Вучић.

Поводом састанка са немачким канцеларом Олафом Шолцем који је имати следеће недеље, српски председник је рекао да очекује да саслуша канцелара и да чује све примедбе на понашање Србије и да има прилику да каже шта је став Србије.

„Добра је прилика што ћемо имати неко време да искажемо наше ставове, а ставове Немачке око Косова и санкција сасвим извесно нећемо променити“, навео је Вучић

„Немам превелика очекивања осим што имам наду да ће немачки канцелар желети да чује и нашу страну“, навео је он.

Извор: Косово Онлине

Check Also

Борељ: Нови текст предлога прослеђен Београду и Приштини

Високи представник за спољну и безбедносну политику ЕУ Жозеп Борељ поручио је да је последња …