Главна / Вести / Косово и Метохија / Косовска Митровица: Сећање на страдале припаднике СУП-а у НАТО агресији

Косовска Митровица: Сећање на страдале припаднике СУП-а у НАТО агресији

Полагањем цвећа и одавањем поште страдалима, у Косовској Митровици је обележена 23.годишњица НАТО бомбардовања зграде СУП-а, тада су три особе убијене, а више њих повређено.

На месту где су страдали припадници СУП-а Србије, чланови породица и Удружења ратних ветерена Косовска Митровица, колеге и пријатељи запалили су свеће и положили цвеће. И данас као и ранијих година на годишњицу иста порука, страдали радници СУП-а као и све жртве НАТО бомбардовања наше земље никада неће бити заборављени.

“Окупили смо се данас на овом месту да одамо пошту страдалим припадницима СУП-а Косовска Митровица, који су погинули 2. маја у 8 и 45 часова у згради СУП-а. Напад је извео Нато агресор који је из ваздуха лансирао две авиобомбе, које су погодиле две зграде СУП-а и до темеља их порушиле. Тада су погинули Аксентијевић Миломир и Витковић Ненад, повређено је седам радника СУП-а. Нећемо заборавити НАТО агресију која је била брутална и срамна. Са овога места поручујемо да никада нећемо заборавити наше другове и другарице страдале у овој агресији”, поручио је председник СУБНОР-а Косовска Митровица Слободан Богићевић.

Приликом бомбардовања зграде СУП-а страдала је и Хасидана Мешахрани која је живела у оближњој згради а лакше и теже је повређено 25 цивила.

На месту где је некада била зграда СУП-а данас је Филозофски факултет. Пре неколико година у близини места где су страдали припадници СУП-а Србије постављено је спомен обележје на којем је уклесано “Не умиру они којих се сећамо”.

Извор: ТВ Мост

Check Also

Полиција претреса окупљене Србе на Газиместану

Патроле кососвске  полиције присутне су у знатно већем броју него прошле године на Газиместану. На …