Главна / Вести / Косово и Метохија / Канцеларија за КиМ: Јучерашњи инцидент представља најдиректније угрожавање живота српске деце на КиМ

Канцеларија за КиМ: Јучерашњи инцидент представља најдиректније угрожавање живота српске деце на КиМ

Напад до кога је јуче дошло на Грачаничком језеру, а у ком је у правцу групе српских младића и девојака испаљено више хитаца од стране двојице Албанаца, представља најдиректније угрожавање живота српске деце. Њихов једини грех је био што су били на излету и дружили се крај језера, саопштила је Канцелрија за Косово и Метохију.

“Тек пуком срећом нико од српских младића и девојака није повређен, али овакве ситуације призивају болна сећања на страшне злочине у прошлости, у којима су на Косову и Метохији страдала српска деца”, оцењује се у саопштењу.

Срби у Грачаници с правом су огорчени и уплашени за безбедност своје деце и зато захтевамо да се напад на њих третира са највећом пажњом.

Канцеларија за Косово и Метохију упорно упозорава на повећани број етнички мотивисаних напада према Србима у покрајини и крајње је време да се оваква упозорења схвате најозбиљније.

“Оне међународне организације чији је мандат и одговорност да Србима на КиМ гарантују безбедност, овај напад, у чијем се средишту нашла српска омладина, морају третирати с највећом пажњом и он нипошто не сме проћи некажњено”, указује Канцеларија за КиМ

Канцеларија за КиМ оценила је да је “очување мира и стабилности на КиМ за званични Београд највећи приоритет, а крхка безбедносна ситуација на Косову и Метохији мора бити очувана, зато још једном упозоравамо да Приштина не даје замах албанским екстемистима који би да стварају хаос на терену, убијају децу и протерују Србе.

“Нажалост, сведоци смо да се неодговорним изјавама албанских политичара на челу са Аљбином Куртијем, Србима свакодневно црта мета на челу и директно угрожава њихова безбедност”, закључује се на крају саопштења.

Check Also

Радници Дома здравља “Доња Гуштерица” кренули су пешице пут Грачанице на мирни скуп подрше Србима на северу КиМ

У знак подршке Србима на северу КиМ у центру Грачанице ће бити одржан мирни протест …