Главна / Друштво / Председница Шубарић уручила спортску опрему кик бокс клубу „Шакал“

Председница Шубарић уручила спортску опрему кик бокс клубу „Шакал“

Председница општине Грачаница проф. др Љиљана Шубарић обишла је кик бокс клуб „Шакал“ и уручила им вредну спортску опрему.

Председница Шубарић клуб „Шакал“ обишла је у Спортској хали у Лапљем Селу, где млади кик-боксери годинама тренирају овај борилачки спорт. Том приликом уручила им је тзв. татами подлогу за кик бокс и истакла да се нада да ће им опрема бити од користи, побољшати услове за рад и тренинге, али и мотивисати их да остварују још боље резултате.

„Кик боксери клуба „Шакал“ вредно тренирају и на тај начин кроз њихову вештину негују физичку културу и промовишу здрав живот. То су много пута до сада показали својим резултатима. На овај начин промовишу и нашу општину, то смо препознали и подржали. Данас смо им званично предали татами подлогу, специјализовану струњачу за борилачке спортове, за коју се надам да ће им много побољшати услове тренинга“, казала је Шубарић.

Председница Шубарић честитала им је на досадашњим резултатима и пожелела им пуно успеха у будућности, као и још више деце на тренинзима.

Руководила клуба „Шакал“ Слободан Станисављевић истакао је да им подршка институција попут Општине Грачаница итекако значи, те да ће захваљујући новој подлози побољшати квалитет тренинга.

„Ми смо клуб који се годинама сам финансира. У последње време Општина Грачаница је препознала наш рад и захваљујући тој подршци, поред свих досадашњих резултата, бићемо још запаженији у региону. Осим кик бокса, радимо и самоодбрану и све те вежбе које се раде на поду захтевају овакву подлогу коју до сада нисмо имали“, казао је Станисављевић.

У пратњи председнице Шубарић, био је и директор за омладину и спорт Душан Цвејић који је истакао да је ово јасан показатељ да општина ради на побољшању спортских услова.

„Општина Грачаница би могла и да организује првенство у борилачким вештинама. Имамо две вежбаонице од по стотинак квадрата које су добро опремљене, као и салу, која би могла да прими госте и да се тако поносимо са оним што имамо“, казао је Цвејић, који се председници Шубарић захвалио што има слуха за спорт и што излази у сусрет многим захтевима.

Цвејић је казао да је корона вирус у протеклом периоду много утицао на спорт, али и подстакао младе људе да се јаче и интензивније баве спортом и чувају своје здравље, те да је то Општина препознала и оваквим гестом помогла.

Извор: Општина Грачаница

Check Also

Петковић разговарао са Девенпортом о последњим дешавањима на Косову и Метохији

Директор Канцеларије за Косово и Метохију др Петар Петковић разговарао је данас са шефом Мисије …