Главна / Друштво / ПУ “Ђурђевак” обележила 70 година постојања и рада

ПУ “Ђурђевак” обележила 70 година постојања и рада

Великом годишњом приредбом у Дому културе у Грачаници Предшколска установа “Ђурђевак” обележила је свој дан и јубилеј, 70. година рада и постојања.

Радица Парлић директорица ПУ “Ђурђевак” каже да је установа 70. година расла и развијала се и стасала у угледну васпитну установу на коју су данас поносни.”Ово је кућа је сазидана на јаким темељима рада, труда, посвећености, стрпљења, разумевања, а пре свега љубави”.

Вишедеценијски рад “Ђурђевак” је представио осмишљеном тематском приредбом уз учешће деце из свих објеката и група.

За Босиљку Јовановић представницу самосталног синдиката предшколског васпитања и образовања Србије то је пример одговорног и озбиљног рада са децом.

“Оволико рада нисам скоро видела на једном месту, ангажовати све групе од јаслиних до припремних, са програмом који је феноменално осмишљен и са децом која уживају, немају трему, ја им на томе честитам. Честитам им и годишњицу, на најбољи начин су се представили, а својим колегама се захваљујем на раду и пожртвовању, јер се у сваком тренутку ове приредбе види њихов рад”, рекла је Јовановић.

За приредбу су се малишани са својим васпитачима припремали скоро два месеца, јер је поред разноврсних кореографија много труда уложено и у креирању и изради костима.

“Деца су се стварно потрудила, васпитачи су ти који су понели сав терет на себе. Претходна два месеца су се озбиљно спремали, мада је био пролећни распуст па су деца мало и изостајала, али мислим да је свако дао свој максимум”, рекла је педагог Бојана Јанићијевић ПУ “Ђурђевак”.

Сви учесници програма награђени су аплаузом и озареним лицима родитеља и посетиоца који су испунили велику салу до последњег места.

Check Also

У Грачаници одржан протест подршке Србима са севера Космета

Велики број мештана Грачанице и околних места, са целе територије ове општине окупио се данас …