Главна / Култура / Представа „Ајдуци“ публици донела потпуно ново позоришно искуство

Представа „Ајдуци“ публици донела потпуно ново позоришно искуство

Најављена као “Стеријини Ајдуци” представа, која је изведена на камерној сцени Дома културе ограниченом броју посетилаца, донела је потпуно ново позоришно искуство. Посебно решење изгледа сцене у контексту изговарања, односно певања адаптираних текстова изазов је био и за комплетну глумачку екипу.

„У односима, радњи и ликовима то су реалистични ликови и филмска глума у смислу тих нијанси и финеса, тако да је нама глумцима било врло занимљиво да играмо у том камерном простору, а ја се надам и публици јер су били увучени у то како се ми посвећујемо тим ликовима“, казао је глумац Небојша Ђорђевић.

Текст је измењен и не ради се о комедији, казао је је глумац Вукашин Јовановић.

„Испитујемо доста тема и када смо радили бавили смо се тим насиљем међу људима, као и неким традицијама као што је Личка олимпијада. То су неке ствари које су данас не баш заборављене, али фали нам традиција културе. Сви мисле да је у питању комедија али је текст адаптиран и ради се о једном врло озбиљном комаду“, истакао је  глумац.

„Оно што је мени јако важно и лепо је да сви ови млади момци и малде нове глумачке снаге имају тај диван синхронитет, лепо се слажу, дивни су партнери, слушају једни друге, кроз текстове постављају свима нама нека питања где можемо да се из дана у дан сами преиспитујемо како живимо, зашто тако живимо“,рекла је након представе глумица Сташа Николић.

Поред одабране глумачке екипе Приштинског народног позоришта и Стеријиног позорја значајан допринос успешно изведеној представи дали су и задужени за костиме, музику, светло, сценски покрет и говор.

Check Also

Прeдстaвницe Бaлeтскe шкoлe „Грaчaницa“ Eмилиja Mихajлoвић и Пeтрa Maнитaшeвић oсвojилe злaтнe мeдaљe

Нa Држaвнoм тaкмичeњу Српскe aсoциjaциje  плeсних oргaнизaциja (СAПO), прeдстaвницe Бaлeтскe шкoлe „Грaчaницa“ Eмилиja Mихajлoвић и Пeтрa Maнитaшeвић …