Главна / Друштво / Украјина победила, Констракта на феноменалном петом месту

Украјина победила, Констракта на феноменалном петом месту

Вечерас је одржано финале 66. “Евровизије”, а након гласања жирија и публике саопштено је да је победник фестивала ове године – Украјина.

Констракта је заузела 5. место, након што су саопштени гласови публике и жирија. Констракта је, после гласања жирија, била на 11. месту, а од публике је добила 225 поена, те завршила такмичење на петој позицији.

Ана Ђурић је звучала одлично, а у финалу “Евровизије” је извела идентичан наступ оном из полуфинала, који је брзином светлости заволео цео регион.

Констракти су евровизијске кладионице предвиђале висок пласман, шесто место. Вечерас је наступила после низа споријих песама, које су, чини се, помало успавале публику, те је реакција на прве тактове Констрактине песме у арени била бурна.

У току вечери имали смо прилике да видимо чак 25 наступа из исто толико држава, док је још 15 земаља имало прилике да гласа. Тих 15 земаља су оне које из оба полуфинала “Евровизије” нису прошле даље, али су, како је био случај и претходних година, могле да гласају у финалу.

Друго место је у финалу заузео представник Велике Британије.

Констракта је, иначе, по гласовима публике била четврта. Украјина је од публике добила 439 поена, Молдавија 239, а Шпанија 228.

Извор: Блиц

Check Also

У српским срединама на КиМ регистровано 18 новозаражених корона вирусом

У српским срединама на Косову и Метохији, од тестираних 58 узорака, регистровано 18 нових случајева …