Главна / Друштво / Петковић: Много љубави, посвећености и вере уткано у песму Милана Васића “Полетео соко сиви”

Петковић: Много љубави, посвећености и вере уткано у песму Милана Васића “Полетео соко сиви”

Много љубави, посвећености и вере уткано је у песму Милана Васића “Полетео соко сиви”, о лепоти наше јужне покрајине, о истинским вредностима на којима почива  наше Косово и Метохија – породици, огњишту, части, нашим светињама, изјавио је данас директор Канцеларије за Косово и Метохију Петар Петковић.

Много је песама спевано о Косову и Метохији, а ја сам данас имао ту част да чујем најновију песму коју је свом родном Космету посветио наш глумац Милан Васић “Полетео соко сиви”, наисао је у објави на Фејсбуку Петковић.

 

“Много љубави, посвећености и вере уткано у ову песму о лепоти наше јужне покрајине, о истинским вредностима на којима почива наше Косово и Метохија – породици, огњишту, части, нашим светињама…Она је својеврсни запис о Косову и Метохији који ће остати у аманет будућим генерацијама и зато ова песма на свом путу има подршку Канцеларије за Косово и Метохију. Претходних недеља Милан је снимао најлепше кадрове Косова и Метохије за видео спот који ће пратити ову песму, од Шаре и Брезовице, преко Великог Ропотова, манастира високи Дечани и данас ми је показао део тог материјала. Верујте, по ономе што сам видео, биће то песма која ће свакоме измамити и осмех и по неку сузу. Рад се полако приводи крају, а тада ће полетети соко сиви да носи глас о нашем Косову и Метохији. Соколе, нек ти је срећан лет!”, написао је Петковић.

Извор: ТВ Мост

Check Also

Јевтић: Докле ће међународна заједница да толерише овакву врсту односа према Србима?

Градоначелник Општине Штрпце Далибор Јевтић изјавио је да је данашња полицијска акција у овом месту …