Главна / Вести / Косово и Метохија / Петар Петковић разговарао са амбасадором Турске Хамијем Аксојем

Петар Петковић разговарао са амбасадором Турске Хамијем Аксојем

Директор Канцеларије за Косово и Метохију др Петковић састао се данас са амбасадором Републике Турске у Рeпублици Србији, Њ.Е. Хамијем Аксојем, са којим је разговарао о току дијалога Београда и Приштине.

 

Приштина, како је упозорио Петковић и даље настоји да отежа и опструира све напоре у спровођењу дијалога, што јасно потврђује чињеница да је и овога пута приштинска делагација одбила да разговара о успостављању Заједнице српских општина и осталим суштинским питањима, чија би решења омогућила нормализацију односа на КиМ, наводи се у достављеном саопштењу Канцеларије за КиМ.

 

Поред тога, приштинска страна континуирано крши договоре у областима енергетике, споразуме о регистарским таблицама, а не постоји ни сарадња по питању несталих лица, подвукао је директор Петар Петковић.

 

Директор Канцеларије за Косово и Метохију је подсетио да Београд доследно показује посвећеност и конструктивност у разговорима са Приштином, јер је спровео све обавезе проистекле из бриселског дијалога, а да је Приштина, поред сталног кршења споразума из Брисела, противправном одлуком да поднесе захтев за чланство у Савету Европе, прекршила и Вашингтонски споразум.

 

Београд је, према речима директора Канцеларије за Косово и Метохију др Петра Петковића, суштински заинтересован за очување мира и стабилности у покрајини и на Западном Балкану и зато је важно одлучним политичким и дипломатским средствима спречити дестабилизацију региона и нове конфронтације.

 

 

Check Also

Петковић: Kвинта да уложи енергију у формирање ЗСО, а не да убеђује Србе да пристану на живот у лажној држави

Директор Kанцеларија зе KиМ Петар Петковић је рекао да је данас прилика да још једном …