Главна / Култура / Представа “Црвенкапа” Позоришта младих изведена у Грачаници

Представа “Црвенкапа” Позоришта младих изведена у Грачаници

Позориште младих Приштина са дечјом и луткарском сценом, након Гуштерице и Угљара извело је представу Црвенкапа и за ученике нижих разреда Основне школе Краљ Милутин у Грачаници. Едукативна и интерактивна представа изазвала је велико интересовање код најмлађе позоришне публике која је испунила велику салу Дома културе.

– Деца су од првог до последњег минута активно учествовала у представи која иначе говори о одрастању. Једном свако дете мора да се осамостали, а на свом животном путу они наилазе и на препреке, и на радости и на љубави. Добили смо највећу награду која може да постоји, а то је аплауз. Децу не можеш да превариш, много је теже играти за децу, него за одрасле. Њихова реакција на крају представе сама за себе говори да смо успели – каже глумац ове представе Саша Пантић за РТВ Грачаница.

Ово позориште активно ради и на припреми нове представе “Лепотица и звер” са којом ће дочекати предшколце у вртићима, а и ђаке прваке у основним школама. Премијера ове представе планирана је за 1. септембар.

За представу Црвенкапа ангажовани су и глумци завршне године Глумачке академије у Београду, а пројакат Позоришта младих  подржала је и Скупштина града Приштине.

Check Also

Вучић посетио Драгишу Гаљка, рањеног Србина са КиМ

Председник Србије Александар Вучић посетио је данас у Ургентном центру Клиничког центра Драгишу Гаљка којег је …