Главна / Вести / Косово и Метохија / Девенпорт са Јевтићем: Заједнички решавати проблеме у интересу грађана Штрпца

Девенпорт са Јевтићем: Заједнички решавати проблеме у интересу грађана Штрпца

Шеф мисије ОЕБС-а на Косову, амбасадор Мајкл Девенпорт посетио је данас општину Штрпце и том приликом се састао са председником општине Далибором Јевтићем.

На првом састанку два званичника, разговарало се о изазовима са којима се општина сусреће и начином на који ОЕБС мисија на Косову може да пружи своју помоћ и подршку.

Јевтић је Девенпорту пренео све актуелности везане за општину Штрпце и њено становништво, безбедносна ситуација са којом се суочавају мештани, социо-економски изазови и препреке у решавању тих и разних других проблема, као и планови за будуће институционално деловање на пољу запошљавања младих у нашој општини и решавања других питања, која су од есецијалне важности за развој наше општине.

Јевтић је посебно истакао проблем коришћења институционалног вакума од појединаца и нагласио да Општина чини све како би санкционисала такве њихове напоре који се у овом случају тичу илегалне градње на територији општине Штрпце, посебно везано за ситуацију у селу Севце.

На састанку су наглашена и друга питања, теме и проблеми са посебним акцентом на све више умањивање надлежности локалне самоуправе од стране централних власти који резултирају у појављивању све већег броја проблема, како комуналних тако и свих других.

Задовољан радом Општине Штрпце, која је добар пример мултиетничности на Косову, Девенпорт је поздравио све напоре за изградњу, успостављање и унапређивање постојећих и нових економских могућности за бољи живот свих грађана општине Штрпце, и пружио подршку свим заједницама и најавио несметану и континуирану подршку ОЕБС-а у остваривању ових, али и другх циљева у складу са потребама институције, а везаним за заштиту људских права, што је и иначе у мандату мисије ОЕБС.

Девенпорт је нагласио да ће са великом озбиљношћу узети све истакнуте проблеме које је Јевтић изнео и у капацитету који има помоћи да се координирано, заједнички ти проблеми решавају у интересу грађана Штрпца.

Извор: РТВ Грачаница, саопштење

Check Also

Радници Дома здравља “Доња Гуштерица” кренули су пешице пут Грачанице на мирни скуп подрше Србима на северу КиМ

У знак подршке Србима на северу КиМ у центру Грачанице ће бити одржан мирни протест …