Главна / Политика / Вулин: Русија нас није бомбардовала, није тражила да признамо КиМ

Вулин: Русија нас није бомбардовала, није тражила да признамо КиМ

Коментаришући захтеве Запада да Србија уведе санкције Русији, министар полиције Александар Вулин је указао на чињеницу да Москва, за разлику од Запада, никада није бомбардовала Србију.

“Русија нас никад није бомбардовала, није тразила да признамо Косово… Морате да водите рачуна о васим интересима. Знам, представници великих сила ће рећи ”не гледајте у прошлост”. Председник Александар Вучић је рекао да је он државник, слободни лидер, што је апсолутна истина. Већина лидера у ЕУ су суверени, као да владају територијама, а не државама”, рекао је Вулин за ТВ Прва.

Он је изразио дивљење председнику Србије, рекавши да нико други не би имао ту храброст и издржљивост коју Вучић демонстрира.

“Вучић је био јасан, рекао је да ћемо водити рачуна о себи, свом образу, прошлости, будућности. Не можемо да заборавимо да је Русија спречила резолуцију Велике Британије из 2015. године у Уједињеним нацијама, да су Срби геноцидан народ. Не знам одакле председнику Вучићу та храбност, нико други не би имао ту храброст и издржљивост. Знам лично колико он трпи, хвала му на томе”, додао је Вулин.

Вулин је поновио да је против увођења санкција Русији.

“Да ли би увођење санкција Русији нешто променило у економији Русије? Не би. Зашто се толико инсистира на томе? Зашто се, онда, не каже: ”Ви, Срби, не можете да бирате пријатеље, ми ћемо да вам одаберемо”. Оне раније притиске које сам видео у Бриселу, то је ништа наспрам онога што се сада дешава према нашој земљи”, истакао је Вулин.

Извор: ТАНЈУГ

Check Also

Петковић Вељи: Честитам, ви и српска опозиција имате исту мету, председника Вучића

Директор Канцеларије за Косово и Метохију Петар Петковић поручио је Бљериму Вељи, шефу кабинета косовске …