Главна / Вести / Косово и Метохија / Принц Филип Карађорђевић: Косово и Метохија је наша колевка, срце наше државе, али и наша жива рана

Принц Филип Карађорђевић: Косово и Метохија је наша колевка, срце наше државе, али и наша жива рана

 

Принц Филип Карађорђевић изјавио је за Вечерње новости да је Косово и Метохија колевка, срце српске државе, али и жива рана.
Он је након дводневне посете Косову нагласио да је тужан због услова и околности у којима живе и са којима се суочавају Срби у јужној српској покрајини.

“Тужан сам због услова и околности у којима живе и са којима се суочавају наши сународници у јужној српској покрајини. Велика већина њих живи у условима који нису достојни човека у 21. веку и свет то мора да зна, али то мора да зна и сваки грађанин наше државе. Мислим да недовољно пажње посвећујемо нашем народу и нашим светињама на Косову и Метохији, и морали бисмо, свако од нас појединачно, много више пажње да посветимо КиМ”, изјавио је Филип Карађорђевић.

Карађорђевић је најавио да ће 1.јуна са супругом Даницом у Грачаници отворити Видовданске свечаности.

“У Грачаници, заједно са супругом Даницом, 1. јуна отварамо Видовданске свечаности у оквиру којих ће у Дому културе бити одржана велика изложба оца моје супруге Цилета Маринковића, који је добитник ‘Лонгин награде’. Веома се радујемо изложби и целом догађају”, рекао је Карађорђевић.

Извор-Косово онлине, Вечерње новости

Check Also

Јевтић: Докле ће међународна заједница да толерише овакву врсту односа према Србима?

Градоначелник Општине Штрпце Далибор Јевтић изјавио је да је данашња полицијска акција у овом месту …