Главна / Вести / Косово и Метохија / Петковић о протесту у Осојану: Решавамо проблем по проблем, идемо по приоритетима

Петковић о протесту у Осојану: Решавамо проблем по проблем, идемо по приоритетима

У Осојану код Истока, неколико породица, незадовољни својим социјалним статусом, започели су протесте. Тим поводом, директор Канцеларије за Косово и Метохију, Петар Петковић је рекао да је свестан да у Метохији није лак живот за српски народ.

„У Метохији, где је највећи број напада и страдања нашег народа, поготову оних који желе да се врате и који су се вратили, дакле повратника, тамо апсолутно чинимо све што можемо да помогнемо, и Осојану и свим другим местима. Није лако, није једноставно. Држава Србија чини све. Помогли смо и помажемо када је реч и о новим радним местима, али морате да разумете једно. Ако деценијама није било нових запошљавања, ако је ситуација била тешка овде у српским срединама и сада када смо последњих година, захваљујући председнику Александру Вучићу, захваљујући чињеници да смо подигли буџет државе Србије, па више новца можемо да издвојимо и за простор Косова и Метохије, па да запослимо преко 300 лекара и медицинских сестара, па да много учинимо и за све друге наше институције, да их сада све не наводим. Кажем, простора још увек има и наравно да морамо још доста да помогнемо“, рекао је Петковић током посете Великој Хочи, нагласивши да се решава проблем по проблем и да се запошљавање врши по приоритетима.

Петковић је обећао да ће он и његови сарадници разговарати са незадовољним грађанима у Осојану и учинити све да помогне.

Он је додао да ће послати своје помоћнике да виде у чему је проблем и ако је потребно да се мења и особље у општинској управи.

Извор: Грачаница онлине

Check Also

Радници Дома здравља “Доња Гуштерица” кренули су пешице пут Грачанице на мирни скуп подрше Србима на северу КиМ

У знак подршке Србима на северу КиМ у центру Грачанице ће бити одржан мирни протест …