Главна / Политика / Кличко увредио Србију, Боровчанин му одговорио

Кличко увредио Србију, Боровчанин му одговорио

Виталиј Кличко је издао и погазио сопствене корене, па и не чуди што се у политици понаша као нокаутирани боксер у рингу. Некада је био нормалан човек и спортиста, када смо тренирали заједно или се само тако представљао, али је у њега ушло неко зло пред крај боксерске каријере. И не чуди то његово садашње нељудско понашање с обзиром да су га ментори тада обучавали за тзв. вештине “говорништва и јавног наступа”, изјавио је председник Боксерског савеза Србије (БСС) Ненад Боровчанин, некадашњи првак Европе који је дуго тренирао и спаринговао са Кличком.

Прослављени украјински боксер и актуелни градонацелник Кијева Виталиј Кличко брутално је извеређао Србију у изјави албанским медијима у Давосу речима да се, како је навео Украјинци боре против руског окупатора, као Албанци некада против српског окупатора”.

“Из истих разлога сам прекинуо са њим сваку комуникацију, управо када га је то зло поставило на чело колоне у Мајдану, где је направљен раздор измеду два братска народа, украјинског и руског. Сада поново продубљује сукобе и покушава да направи нове, при чему до линије фронта долази да се фотографише и да да запаљиве изјаве за медије, а спава у својој скупоценој вили на периферији Кијева. Заборавио је да спорт треба да мири људе, а не да их завада, како је говорио Мендела којег је цитирао док је боксовао” – каже Боровчанин у писаној изјави.

Српске светиње, манастири стари 700 година и више, које саградише српски краљеви на Косову и Метохији, 1.300 цркава, манастира и других објеката, локалитета и просторних целина чине културно наслеђе српског народа у покрајини.

“Кличко треба да зна да је Косово и Метохија за нас Србе више од територије и колевка српства, док изгледа не познаје ни историју сопственог народа. Кличко треба да зна и то да је Србија једина земља на свету где свако може прошетати и са украјинском и са руском заставом и да сваки грађанин Србије доживи и једне и друге као браћу, чији сукоб подјенако изазива тугу у срцима свих нас у Србији. Кличко треба да зна да српски народ најбоље зна цену мира и цену рата, као и да Србија на целу са нашим председником Вучићем има јасан став по питању сукоба у Украјини, као и да наша земља најискреније жели и све цини да настане мир, као и да се патње људи ублаже”

“Кличко напослетку треба да се подсети колико су му Срби помогли у Хамбургу када га је иста та албанска мафија напала, а Срби га спасавали. Кличко треба да зна да српски народ никада није поражен, јер се наша војска са Косова и Метохије повукла на тенковима због вере да ће наступити мир и да нас неће преварити са разним резолуцијама, а након тога напасти наш голоруки народ, палити српске цркве и манастире. Кличко треба да зна да је Србија земља слободних и поносних људи, са јасним добронамерним и мирољубивим ставовима, била кроз историју, остала сада и биће у будућности”, закључио је Боровчанин.

Извор: Т а н ј у г

Check Also

Брнабић: Одлука Приштине ставља Србију у комплексну ситуацију

Премијерка Ана Брнабић рекла је да најновије одлуке Приштине о личним документима и пререгистрацији аутомобила …