Главна / О нама

О нама

Радио Грачаница почела је са радом 21.10.1999. године и до данас је задржала место најслушаније српске радио станице на Космету.

Основали су је радници РТС-РТП. Наставља да ради као наследник Радио Приштине, данас део система и посебна пословна јединица ЈП Мрежа-Мост.

Сигнал се простире на подручју косовског, пећког, призренског, косовско-митровачког и косовско-поморавског округа и емитује се са предајника у Сушици.

Радио Грачаница емитује разноврсне програмске садржаје почев од конакт емисија  и живих преноса, преко информативних, докуменатрних, културних, спортских, дечијих садржаја и музичких емисија прилагођених свим структурама слушалаца. У складу са постојећим условима и предвиђеном динамиком емитује 24 сата програма дневно. Тежиште програма фокусира се на информисање Срба на територији Косова и Метохије са освртом на актуелна дешавања на територији косовског, косовско-поморавског,  гњиланског, пећког и призренског округа. Целокупни програм Радио Грачанице чине сопствени програмски садржаји и музички спотови продукцијских кућа са којима сарађује Радио Грачаница.

Оставите одговор