Главна / Мрежа Мост

Мрежа Мост

МРЕЖУ МОСТ, чине Телевизија Мост из Звечана, Телевизија Пулс из Шилова и две радио станице: Радио Грачаница и Радио Косовска Митровица.

Телевизија Мост из Звечана основана је с циљем да информише  пре свега Србе на Косову и Метохији, али и остатак Србије и света о свим важним збивањима на овим просторима. Програм је почела да емитује 1. априла 2002.године и упошљава искусне професионалце новинарског заната, али и младе људе који ентузијазмом и знањем дају елан кући у којој раде и који су перспектива ове телевизије. ТВ Мост емитује 24 сата дневно свој програм на фреквенцији 61 УХФ са предајника на Малом Звечану. Окосницу програма чине информативни садржаји са вестима , као и друге емисије различитог типа за све структуре гледалаца.  Према последњем истраживању гледаности из јануара 2013. године које је спровео IREX на Косову и Метохији, ТВ Мост је најгледанија српска телевизија са ових простора.

Ова медијска кућа сведок је и хроничар збивања на Косову и Метохији. Нема иоле значајнијег догађаја који њене камере нису забележиле. У тешким и критичним ситуацијама, новинари ТВ Мост извештавају с лица места. Више пута слика послата из ТВ Мост обишла је свет, а кадрови и вести били често једини и први који су стигли до гледалаца у Србији и шире. Успостављена је добра сарадња са медијским  кућама у Србији и Републици Српској у свакодневним и ситуацијама које су привлачиле пажњу шире јавности. ТВ Мост је увек била и биће добар домаћин бројним новинарским екипама из земље и света, пружајуци им сваку врсту помоћи. Захваљујући професионалном и одговорном односу према својој информативно-документарној мисији, ТВ Мост је често ангажована од стране других медијских кућа у производњи прилога, репотража и филмова. Поседује импресивну архиву аудио и видео материјала снимљеног на Косову и Метохији после 1999. године.

ТВ Мост је својим сигналом покрила и централни део Косова и Метохије. Циљ нам је да се у што скорије време, наш програм види и у Сиринићкој жупи и Штрпцу, а  део наших планова је и да свој сигнал “пустимо” у неки од кабловских система у Србији. Захваљујући доброј сарадњи у оквиру Мреже Мост, свакодневно се остварују уживо укључења из студија Радио Грачанице, као и редовна размена видео материјала са ТВ Пулс из Шилова. Тв Мост је члан и Независне тв мреже у оквиру које са колегама из других телевизија на Косову и Метохији  ради на заједничким програмима. Циљ креирања новог wеб сајта смо већ остварили почетком маја 2013. године, иако нам је намера да и даље унапређујемо информисање путем интернета.

Телевизија Мост ради у врло скромним условима, у просторијама РМКХ Трепча у Звечану, али без обзира на то увек смо спремни и вољни за сарадњу са другим медијским кућама.

Директор: Слађана Иванчевић, адреса: Телевизија Мост, Немањина 38227 Звечан

Радио Грачаница почела је са радом 21.11.1999. године и до данас је задржала место најслушаније српске радио станице на Космету. Сигнал се простире на подручју косовског, пећког, призренског, косовско-митровачког и косовско-поморавског округа и емитује се са предајника у Сушици. Радио Грачаница емитује разноврсне програмске садржаје почев од конакт емисија  и живих преноса, преко информативних, докуменатрних, културних, спортских, дечијих садржаја и музичких емисија прилагођених свим структурама слушалаца. У складу са постојећим условима и предвиђеном динамиком емитује 24 сата програма дневно. Тежиште програма фокусира се на информисање Срба на територији Косова и Метохије са освртом на актуелна дешавања на територији косовског, косовско-поморавског,  гњиланског, пећког и призренског округа. Целокупни програм Радио Грачанице чине сопствени програми и музички спотови продукцијских кућа које сарађују са Радио Грачаницом.  Из резервног студија остварена је у децембру 2012. године несметана размена аудио и тв сигнала са ТВ Мост у Звечану, као и свакодневна размена програмских садржаја са Радијом Косовска Митровица, као и осталим колегама у оквиру Мреже Мост.

Менаџер/координатор:  Саша Мицић, телефон:  +381 (0)38/ 64-870, 381 (0) 38/ 64 -871, Адреса:  Радио Грачаница,  Стефана Дечанског б.б.38205 Грачаница, е-маил: radiogracanica@yahoo.com, rtg@rtg.rs

Радио Косовска Митровица почела је са радом  23. новембра 1982. године емитовањем експерименталног програма преносом седнице СО Косовска Митровица. Од тада до данас радио станица је из различитих разлога прекидала рад четири пута, а последњи прекид десио се 14. августа 2000.године када су припадници међународних мировних снага преузели радио за своје потребе. Данас Радио Косовска Митровица емитује свој програм 24 часа у оквиру којег се труди да своје слушаоце информише тачно, објективно и на време. РКМ се осим на северу Косова и Метохије, чује до централног Космета у Приштини и Грачаници.  Радио је увек неговао културу говора, био у функцији очувања српског језика и квалитетне музике различитих жанрова. Поред јутарњег програма у трајању од три сата, Радио емитује Вести на сваких сат времена, своју централну Информативну емисију “Телекс у 18.15”, ауторске емисије које прате актуелна политичка дешавања, друштвене теме, културу, спорт, као и дечији програм. Емитују се и емисије музичког садржаја: “Народна ризница” којом се негује традиционална народна музика и “Радио сећања” посвећена највећим именима евергрина, џеза и блуза. Динамичности свакодневног програма доприносе и извештаји колега у оквиру Мреже Мост, посебно за поподневни програм под називом “Радио трагања”.

Менаџер/координатор:  Маја Фићовић, телефон: +381 (0)28/ 665 – 618, +381 (0)28/ 665 – 619, адреса: Краља Милутина б.б, 38227 Звечан, зграда Дома културе, е-маил: radiokosovskamitrovica@yahoo.com

Телевизија Пулс  налази се у Шилову и свој програм емитује 24 сата дневно  на фреквенцији 36 УХФ са предајника на Зеленом врху, јачине 500 W. ТВ Пулс земаљским ТВ сигналом покрива територију Косовског Поморавља (општине: Гњилане, Косовска Каменица, Витина, Клокот, Врбовац, Ранилуг, Партеш и Ново Брдо), а делимично се може пратити и у Сиринићкој жупи и околини Прешева и Бујановца. Захваљући мрежи кабловских оператера, програм ТВ Пулс је доступан и гледаоцима са централног Косова, у Грачаници и околним селима, а од скоро и на северу Косова. Према истраживањима ТВ гледалишта које је спровео IREX крајем 2012.године, ТВ Пулс је високопласирана ТВ станица, са тржишним учешћем од просечних 4%. ТВ Пулс је део професионалних медијских асоцијација – ТВ Мреже (заједно са: ТВ Мост у Звечану, ТВ Мир у Лепосавићу, ТВ Херц у Штрпцу и продукција New Press у Чаглавици). ТВ Пулс је опремљена модерном професионалном техником која омогућава лак прелазак на дигиталну форму емитовања сигнала.

Менаџер/координатор:  Ненад Миленковић, телефон:  +381 (0)280/325-977, адреса: Телевизија ПУЛС, Шилово б.б., 38252 Шилово, е-маил: office@rtvpuls.com

Оставите одговор