Главна / Друштво / Деца са Косова и Метохије посетила крушевачки гарнизон

Деца са Косова и Метохије посетила крушевачки гарнизон

Спомен собу Расинске и 125. моторизоване бригаде у касарни Цар Лазар у Крушевцу, као и спомен обележје припадницима те херојске јединице данас је обишла група деце са Косова и Метохије.

Деци из српских енклава, из села Бање и Суво Грло, места у којима је 1999. године била распоређена 125. моторизована бригада, о историјату славне јединице говорио је вршилац дужности команданта гарнизона Крушевац, потпуковник Горан Марковић, који је истакао да је увек и изнова част дочекати децу из јужне српске покрајине.

– Радујемо се да им покажемо све заједничке вредности, а посебно херојске  тековине борби 1998. и 1999. године, рекао је потпуковник Марковић и додао да ће Војска Србије увек радо дочекивати децу са Косова и Метохије.

Гости су боравак у касарни Цар Лазар искористили и за фотографисање поред тенка Т-55, број 20214, који је 10. и 11. маја 1999. године, одиграо пресудну улогу у Бици на Кошарама, у акцији спречавању терористичких снага да продру ка селу Јуник и ка Метохији.

Како би током посете деца на тренутак осетила како изгледа живот и рад припадника Војске Србије, данашње дружење завршено је заједничким ручком у војничком ресторану.

Check Also

За викенд шесторо позитивних на Ковид 19

На територији општине Грачаница током викенда регистровано је шест позитивних особа на Ковид 19. Према …