Главна / Друштво / ФК „Полет“ из Лапљег Села тријунфовао у Лакташима резултатом 4:2

ФК „Полет“ из Лапљег Села тријунфовао у Лакташима резултатом 4:2

Фудбалски клуб „Полет“ из Лапљег Села гостовао је у Лакташима у Републици Српској на позив председника Одбора за помоћ Србима на Косову и Метоји Милорада Арлова и председника ФК „Лакташи“ господина Игора Радељице. Повод гостовања био је улазак ФК „Лакташи“ у прву лигу Босне и Херцеговине, а у пријатељској утакмици одиграној тим поводом, тријумфовали су фудбалери Школе фудбала „Полет“ резултатом 4:2.
Делегацију ФК „Полет“ у којем су били председник Привременог органа града Приштине и општине Косово Поље, Новак Живић и Александар Трајковић са сарадницима, примио је градоначелник Лакташа, господин Мирослав Бојић.
Тим поводом, председник Привременог органа града Приштине Новак Живић, казао је да је посета од изузетног значаја за наставак сарадње два братска града и народа.
„Изузетно сам срећан што смо данас у Лакташима. Осећамо се као код куће. Разлог тога јесте више него топло, рекао бих братско гостопримство на које смо наишли. Нас везује слична судбина, сличног смо менталитета, наш народ је прошао сличне голготе и то је нешто што је дубоко у нама, нешто што нас везује кроз генерације и што ће нас све чвршће повезивати у будућности.
Срећан сам и што је ФК „Лакташи“ постао прволигаш. Овај клуб и ови момци то заслужују. Играју сјајан фудбал. Данас су полазници наше школе фудбала ФК „Полет“ тријумфовали резултатом 4:2, али, кад све сагледамо, резултат је небитан, колико је важно дружење наших људи. Захвалио бих господину Арлову и Радељици на позиву, захвалио бих градоначелнику Мирославу Бојићу на позиву и гостопримству и искористио бих прилику да их позовем да и они буду наши гости, да се и ми покажемо као домаћини, можда не колико они, али свакако са пуним срцем и жељом да нам што пре дођу“ рекао је председник Привременог органа града Приштине Новак Живић.
Посету ФК „Полет“ из Лапљег Села у Лакташима подржала је и општина Грачаница, која је обезбедила превоз.

Check Also

Вучић: Знамо имена наших људи које желе да ликвидирају на КиМ

Председник Србије је на ТВ Прва рекао и да потези Приштине не доприносе решавању тензија, …