Главна / Друштво / Почињу Видовданске свечаности

Почињу Видовданске свечаности

Дом културе „Грачаница“ и ове године од 1. до 28. јуна,  организује Видовданске свечаности у оквиру којих ће публика у Грачаници и осталим српским срединама на Косову и Метохији имати прилике да присуствује књижевним вечерима, изложбама, трибинама, представама, изборима за косовку девојку и другим културним догађајима, којих је ове године тридесетшест.

Видовданске свечаности и изложбу добитника награде „Лонгин“, Милана Цилета Маринковића отвориће принц Филип Карађорђевић 1. јуна са почетком у 20 часова. Изложбом ће публици бити представљено дело једног од најзначајнијнијих уметника експресивног сликарства данашњице, код нас и у свету, Милана Цилета Маринковића, који ове године, изложбом у Грачаници обележава педесету годишњицу стварања.

Такође, 1. јуна биће отворена и 24. ликовна колонија „Видовдан 2022“ на којој ће узети учешће истакнути ликовни ствараоци из Србије и иностранства.

У прилогу можете погледати комплетан програм Видовданских свечаности.

Видовданаске-свечаности-1

https://nasagracanica.com/%d1%81%d0%b2%d0%b5-%d0%b2%d0%b5%d1%81%d1%82%d0%b8/%d0%b2%d0%b5%d1%81%d1%82%d0%b8/pocinju-vidovdanske-svecanosti/

Покровитељи овогодишње манифестације су Канцеларија за Косово и Метохију Владе Републике Србије, Министарство културе и информисања Владе Републике Србије, Град Приштина, Општина Грачаница.

Извор: Општина Грачаница

Check Also

Петковић у Лепосавићу и селу Кутње у посети породицама

Директор Канцеларије за КиМ Петар Петковић је у Лепосавићу посетио породицу Милојевић, а у село …