Главна / Друштво / Застава Србије поново враћена на јарбол испред споменика жртвама албанског терора у Прилужју

Застава Србије поново враћена на јарбол испред споменика жртвама албанског терора у Прилужју

Више млађих Албанаца јуче поподне скинуло је српску заставу  са споменика жртвама албанског терора у центру Прилужја у општини Вучитрн. Они су заставу потом однели у албански део овог села где су је и запалили. Овај догађај је унео додатно узнемирење и огорчење у овом једном од највећих српских села у централном Космету.
Председник привременог органа Вучитрн-Прилужје Милан Костић за РТВ Грачаница каже да се ради о младићима који често шетају кроз Прилужје и да би требало обавестити родитеље пре свега, јер сукоб не води ни чему.
“Група албанских младића већ месец дана шета кроз село, неки од њих су дошли баш у време кад је падала велика киша и било невреме, скинули су заставу однели до улице која је удаљена 300-400 метара и ту су запалили заставу. Док су палили заставу певали су и националистичке песме, неки од мешстана су их видели на лицу места. Иначе увек су у групи од седам, осам њих, полиција је упозната са тим, а треба обавестити и родитеље па онда покренути поступак, јер сукоб нигде не води” истакао је Костић.
У време овог злодела у Прилужју је било јако невремем па су мештани углавном били у својим кућама.
Владимир Ристић из села Прилужје, очевидац, каже да су приметили да се нешто дешава тек када су чули галаму.
“Седео сам са другарима у дворишту, чули смо галаму и певање а онда смо видели групу младих албанаца који држе запаљену српску заставу и певају песме на албанском. Када су нас угледали бацили су заставу у траву и побегли, нисмо их препознали, јер живе са друге стране реке Лаб, нису нам познати”, додао је Ристић.
Застава Србије данас је поново враћена на јарбол испред споменика жртвама албанског терора у Прилужју. Међутим, ништа не може уклони горчину оног што се десило, али и других бројних злодела која се непрестано дешавају Србима на Косову и Метохији.

Check Also

Петковић: Деветнаест година бола и туге за убијеном децом у Гораждевцу

Данас се навршава деветнаест година од терористичког напада у коме је, из аутоматског оружја, убијено …