Главна / Друштво / У Грачаници започета реализација пројекта “Јачање заједнице  кроз еколошку отпорност”.

У Грачаници започета реализација пројекта “Јачање заједнице  кроз еколошку отпорност”.

У циљу подизања свести о важности и неопходности очувања и заштите животне средине, у организацији Алтернативног културног центра Грачаница, започела је реализација пројекта “Јачање заједнице  кроз еколошку отпорност”.

Еколошки активисти најпре су прошетали од центра Грачанице до Дома културе. носећи транспаренте, а онда су у дворишту Дома културе засадили саднице дрвећа и на десетине врста цвећа.

Марко Трајковић-менаџер АКЦ Грачаница казао је да данашња акција има за циљ подизање свести читавог друштва о потреби, не само чистог ваздуха и  река , већ и смањења буке, као и безбедног  места где ће наши најмлађи моћи да се шетају и играју, без страха да ће наићи неко возило.

“Ми ћемо данас засадити дрвеће платана и липе, као и саднице цвећа, како би смо показали како треба уређивати животну средину”, рекао је Трајковић.

Активистима Алтернативног културног центра, у садњи дрвећа и цвећа придружили су се и чланови Омладинског савета Грачаница, а према најавама из Алтернативног културног центра,  овакве и сличне акције биће организоване и у н аредном периоду.

Check Also

Обележено 19 година од убиства деце у Гораждевцу-Живимо као јагањци међу вуковима поручује отац убијеног Панте Дакића

У цркви Рођења Пресвете Богородице у Гораждевцу, парастос убијеним српским дечацима Ивану Јововићу и Панти …