Главна / Култура / Успешан наступ младих глумаца из Грачанице на Змајевим дечјим играма у Новом Саду

Успешан наступ младих глумаца из Грачанице на Змајевим дечјим играма у Новом Саду

Аматерско позориште „Јанићије Поповић“ Дома културе „Грачаница“ данас је  на малој сцени “Позоришта младих Нови Сад” у Новом Саду извело представу  „Мистерија несталог јајета“ а наступ младих глумаца из Грачанице је одржан у склопу 65. фестивала Змајеве дечијие игре. Они су према мишљењу публике, организатора и других учесника оставили снажан утисак.
Наступом деце глумаца из Грачанице била је задовољна и редитељка представе Јелена Ђорђевић.
„Јако сам задовољна како су се деца снашла у потпуно новим условима на много мањем простору који нуди мала сцена “Позоришта младих Нови Сад” у Новом Саду, они су се фантастично снашли сви до једног и публика је то препознала и наше младе глумце наградили аплаузима”.
Изузетне лепе утиске исказали су и домаћини.
“Сјајна је представа одлично изведена, врло изражајна и динамична. Деца у публици су пажљиво пратила представу и укључивали се у радњу позвани музиком. Ми смо одушевљени. Мало су нам се глумци збунили на крају због дугог аплауза, желимо вашој позоришној трупи да и даље настави овако успешно да ради и видимо се поново следеће године на Змајевим дечјим играма”, рекла је Вера Стојшић.
Овогодишње “Змајеве дечије игре” трају од 6. до 12. јуна 2022. године, под слоганом, стихом, Арсена Диклића „Где шапуће Дунав плав…“  и одржавају се у години када Нови Сад носи титулу престонице Европске културе.
Током боравка у Новом Саду деца глумци из Грачанице  су посетили знаменитости тог града кућу Чика Јове Змаја и обишли град.
Одлазак представе „Мистерија несталог јајета“ на Змајеве дечје игре помогли су Министарство културе и информисања Владе Републике Србије и Општина Грачаница.

Check Also

Галерија Дома културе у Грачаници обогаћена сликом Цилета Маринковића

Фундус Галерије Дома културе у Грачаници већ поседује бројна ликовна уметничка дела еминентних стваралаца, а …